Förskolan Dal-Jerk

Förskolans gård med liten kulle för kälkåkning.

Förskolan Dal-Jerks gård på sommaren. Foto: © Eva Elwing

Förskolan Dal-Jerk finns i centrala Rättvik och ingår i centrala förskoleområdet tillsammans med förskolorna Prästkragen och Myrstacken.

Dal-Jerk

Vi har ljusa och trevliga lokaler och en fin gård att leka på. I närmiljön finns skogs- och friluftsområden och vi har inte långt till Siljans strand.

Förskolan har tre avdelningar med plats för barn i åldrarna 1–5 år. Personalen har en gedigen utbildning och lång erfarenhet. Vår målsättning är att ge barnen de bästa förutsättningar för att utvecklas.

Varje barn ska känna sig sett och uppskattat. Utveckling och lärande sker till största delen i leken och vi vill ge barnen mycket tid till lek.

Planeringen av vår verksamhet utgår från förskolans läroplan (Lpfö 18) som finns att läsa i sin helhet på Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vår vision

Våra pedagoger ska vara närvarande, medvetna, intresserade med förmåga att möta barnen i deras lärande. En miljö som utmanar och skapar förutsättningar för lärande i ett öppet klimat med mycket skratt.

Välkommen att besöka oss och se hur vi har det!

Öppettider

Förskolan har öppet kl. 06.30–18.30.
Har du behov av barnomsorg före eller efter ordinarie öppettider kan du ansöka om plats på obekväm tid (kl. 05.30–19.00) via vår e-tjänst Barn- eller skolbarnomsorg på obekväm tid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kompetensutvecklingsdagar

Fem dagar per läsår stänger förskolan för planering och kompetensutveckling. Om ditt barn har behov av en plats denna dag ska ni kontakta
rektorsassistent Anette Bergfeldt, 0248-70 339.

Sammanslagning

Under mellandagarna vid jul och nyår och cirka fyra veckor under sommaren slår Paletten, Solgården, Myrstacken, Dal-Jerk och Prästkragen ihop sina verksamheter.

Förskolan har tre avdelningar

Skorpan 1-3 år
Marängen 3-4 år
Tårtan 4-5 år

Kontakt

Rektor
Kjell-Ove Eriksson
0248-70 313

Rektorsassistent
Anette Bergfeldt
0248-70 339

Telefon till avdelningar
Skorpan 0248-70 255
Tårtan 0248-70 384
Marängen 0248-70 349

Postadress

Rättviks kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen
Förskolan Dal Jerk
795 80 Rättvik

Besöksadress
Järnvägsgatan 18-20