Rättviks kommun
Rättviks kommun

Barnahus

Barnahus

Målet med Barnahus i Dalarna är att erbjuda barn, som varit utsatta för våldsbrott i nära relationer och sexualbrott oavsett relation, ett omhändertagande som är anpassat utifrån barnets behov. De berörda parterna samverkar i en gemensam lokal.

Till Barnahus i Dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer den personal som behöver ta del av barnets berättelse så att inte barnet behöver upprepa sig i förhör och intervjuer. På så sätt kan kvaliteten på de sociala utredningarna och på brottsutredningarna höjas och därmed ge ett säkrare underlag för relevant stöd.

Målgruppen för Barnahus är barn och ungdomar upp till 18 år som utsatts för våldsbrott i nära relationer eller sexualbrott oavsett relation.

Barnahus i Dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ska även personer som i sin yrkesverksamhet möter barn kunna få råd.

Barnahus i Dalarna är en samverkan mellan åklagarkammaren i Falun, Polisen Dalarna, socialtjänsten i samtliga Dalarnas kommuner genom Borlänge kommun, barn- och ungdomsmedicin samt barn- och ungdomspsykiatrin, båda i Dalarna.

Information

Barnahuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Barnahus i Dalarna
781 81 Borlänge

Besöksadress
Borganäsvägen 42
Telefon: 0243-74 710