Rättviks kommun
Rättviks kommun

Hjälp att ringa

Teletal

Teletal är tillgängligt för personer med svårigheter att

  • Tala
  • Läsa
  • Skriva
  • Minnas

Teletal hjälper även dig som vill ringa till en person med någon av dessa svårigheter.

Det behövs ingen förbokning, inget tillstånd eller remiss och det enda tekniska hjälpmedlet som behövs är en fast telefon eller mobiltelefon.

Samtalet är kostnadsfritt. Ring 020-22 11 44.

Teletal finansieras av kommunikations­myndigheten PTS.

Kommunikationsmyndigheten PTS (Post- och telestyrelsen) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige.

Begreppet elektronisk kommunikation innefattar telekommunikationer, IT och radio.

Läs mer om Teletal hos PTS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om Teletal.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bildtelefoni.net

Tjänsten Bildtelefoni.net gör det möjligt för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Både den teckenspråkiga och den hörande kan kontakta förmedlingstjänsten.

Tjänsten är kostnadsfri och du kan använda den så mycket du vill.

Läs mer om tjänsten Bildtelefoni.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förmedlingstjänsten texttelefoni.se

Texttelefoni.se förmedlar samtal mellan personer som talar och personer som skriver.

Alla samtal via Texttelefoni.se är helt kostnadsfria och tjänsten är tillgänglig dygnet runt, på alla årets dagar.

Läs mer om förmedlingstjänsten texttelefoni.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utifrån typ av funktionsnedsättning

PTS (Post och telestyrelsen) har uppdraget att tillhandahålla tjänster som ger personer med funktionsnedsättning likvärdig tillgång till telefoni och post som andra grupper i samhället har. Flera av tjänsterna är även till för personer som är i kontakt med personer som behöver använda tjänsterna beroende på funktionsnedsättning eller hög ålder.

Se vilka tjänster som finns tillgängliga på sidan Inkluderande telefonitjänster hos PTS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kostnadsfri nummerupplysning

Personer som har en bestående funktionsnedsättning kan ha möjlighet att få kostnadsfri nummerupplysning hos 118 400. Denna tjänst, inklusive kundtjänst sköts av Eniro 118 118.Mer om tjänsten hittar du på 118400.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta kundtjänst på telefon 020-36 46 56 eller e-post info@118400.se om du har frågor. De lämnar mer information och skickar ansökningsblankett.