Rättviks kommun
Rättviks kommun

Hjälp att ringa

Teletal

Teletal är tillgängligt för personer med svårigheter att

  • Tala
  • Läsa
  • Skriva
  • Minnas

Teletal hjälper även dig som vill ringa till en person med någon av dessa svårigheter.

Det behövs ingen förbokning, inget tillstånd eller remiss och det enda tekniska hjälpmedlet som behövs är en fast telefon eller mobiltelefon.

Samtalet är kostnadsfritt. Ring 020-22 11 44.

Teletal finansieras av kommunikations­myndigheten PTS.

Kommunikationsmyndigheten PTS (Post- och telestyrelsen) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige.

Begreppet elektronisk kommunikation innefattar telekommunikationer, IT och radio.

Läs mer om Teletal hos PTSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om Teletal.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildtelefoni.net

Tjänsten innebär att en teckenspråkstolk förmedlar samtal mellan teckenspråk och tal. Både den teckenspråkiga och den hörande kan kontakta förmedlingstjänsten.

Läs mer om tjänsten Bildtelefoni.netlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förmedlingstjänsten texttelefoni

Tjänsten texttelefoni förmedlar samtal mellan användare av texttelefoner, eller ip-telefoner, och användare av vanliga telefoner.

Länk till Förmedlingstjänsten texttelefonilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utifrån typ av funktionsnedsättning

PTS (Post och telestyrelsen) upphandlar kommunikationstjänster för personer med funktionsnedsättning. Nedan finns en länk för att se vilka tjänster som finns tillgängliga.

Telefonitjänster för personer med funktionsnedsättninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kostnadsfri nummerupplysning

Personer som har en bestående funktionsnedsättning kan ha möjlighet att få kostnadsfri nummerupplysning hos 118 400. Denna tjänst, inklusive kundtjänst sköts av Eniro 118 118.Mer om tjänsten hittar du på 118400.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta kundtjänst på telefon 020-36 46 56 eller e-post info@118400.se om du har frågor. De lämnar mer information och skickar ansökningsblankett.