Coronapandemin

Rättviks kommun följer händelseutvecklingen och fattar vid behov beslut med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19. Här samlar vi nyheter och beslut som gäller i kommunen samt länkar till ansvariga myndigheter.

Illustration av coronavirus.

Coronavirus. Illustration: CDC/Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

Råd och rekommendationer

Vaccin

Personer över 50 år och personer i riskgrupp rekommenderas att vaccinera sig.

Stanna hemma om du är sjuk

Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19.

Särskilt råd till ovaccinerade

Om du är 50 år och äldre, eller 18 år och äldre och tillhör en riskgrupp, och inte har vaccinerat dig bör du vara särskilt försiktig. Det innebär att du bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus för att undvika att bli sjuk. Ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk att bli allvarligt sjuka. Risken för allvarlig sjukdom ökar även med stigande ålder.

På källsidan krisinformation.se:s sida Detta gäller just nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer information.

Organisationer som erbjuder stöd

Behöver du prata med någon så hittar du en lista på organisationer som erbjuder stöd via telefon, chatt och mejl på rattvik.se/oro Länk till annan webbplats..

Digital vårdcentral

Med Region Dalarnas app Min vård kan du träffa läkare eller ungdomsmottagning och få medicinska konsultationer via videosamtal. Det är viktigt att inte besöka akutmottagning eller vårdcentral om du har symtom på luftvägsinfektion – ring först 1177 eller din vårdcentral, eller besök appen Min vård.

Mer information och instruktioner finns på www.1177.se/Dalarna/minvard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

De senaste nyheterna från Rättviks kommun

Kontakt

Ulrica Momqvist, Krisledningsnämndens ordförande
0248-702 50

Martin Clarstedt, Miljö- och byggchef
0248-70 142