Våga berätta!

Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig ska du inte behöva vara ensam med den.

Barnens hjälptelefon

Telefon.

116 111
Till BRIS barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner.

Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp av oss, be att få prata med ett BRIS-ombud.
www.bris.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis (chatt)

Du är aldrig så ensam som du kanske känner dig ibland. Du som är under 25 år kan chatta med Röda Korsets jourhavande kompis och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.

www.jourhavandekompis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbplatser

www.umo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.. Du har möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.

killar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Killar.se erbjuder stöd till alla som identifierar sig som kille eller ung man mellan 10-25 år. I stödchatten kan du skriva om vilka tankar, funderingar eller frågor som helst. Du är helt anonym i stödchatten.

safeselfie.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Safe selfie är en webbplats om utsatthet online med ofrivillig bild- och filmspridning på internet.

Vad händer när något sprids utom kontroll? När något inte känns bra? Här kan du läsa om hur du kan gå till väga, vare sig du är kompis, förälder, vuxen som jobbar med barn och unga eller själv är utsatt.

www.1000mojligheter.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
1000 Möjligheter kämpar för barns och ungas rättigheter. Allt utifrån en kunskap om våld, kön, genus och makt. De arbetar för att unga inte ska utsätta andra eller själva bli utsatta för våld.

Du som behöver hjälp och stöd kan besöka chatten på ungarelationer.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Telefon.

070- 955 31 53
Av säkerhetsskäl för eventuella stödsökande ringer vi aldrig upp ett missat samtal. Återkom istället eller skicka ett mejl till info@1000mojligheter.se

www.novahuset.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Novahuset är en ideell förening som erbjuder stöd och rådgivning till personer som har blivit utsatta för någon form av sexuellt våld, oavsett om det skett online eller offline. Anhöriga är också välkomna för stöd och rådgivning. Stöd erbjuds i form av chatt, mailjour, medföljning och samtal.

Novahuset erbjuder stöd i kontakten med myndigheter och arbetar även med workshops och föreläsningar i skolor. Hos dem kan du vara anonym och de har tystnadslöfte.