Våga berätta!

Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig ska du inte behöva vara ensam med den.

Barnens hjälptelefon

Telefon.

116 111
Till BRIS barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner.

Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp av oss, be att få prata med ett BRIS-ombud.
www.bris.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis (chatt)

Du är aldrig så ensam som du kanske känner dig ibland. Du som är under 25 år kan chatta med Röda Korsets jourhavande kompis och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.

www.jourhavandekompis.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbplatser

www.umo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
är ungdomsmottagning på nätet för dig mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer. Du har möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.

killar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
en sajt där de som är eller känner sig som killar (i åldrarna 10–18 år) kan diskutera och chatta.

safeselfie.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Safeselfie är en webbplats om ofrivillig bild- och filmspridning på internet. Safeselfie handlar om sexuella bilder och filmer på internet.

Vad händer när något sprids utom kontroll? När något inte känns bra? Här kan du läsa om hur du kan gå till väga, vare sig du är kompis, förälder, vuxen som jobbar med barn och unga eller själv är utsatt.

www.1000mojligheter.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
1000 Möjligheter är en ideell organisation som arbetar med att stötta ungdomar som har sex mot ersättning eller självskadar med sex. Du som behöver hjälp och stöd kan besöka chatten på ungarelationer.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är öppen varje kväll klockan 20–22.

Telefon.

070- 955 31 53
Av säkerhetsskäl för eventuella stödsökande ringer vi aldrig upp ett missat samtal. Återkom istället eller skicka ett mejl till info@1000mojligheter.se

www.novahuset.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Novahuset finns för dig som blivit utsatt för sexuellt våld och erbjuder stöd i form av chatt, mailjour, medföljning och samtal. Stödchatten är öppen tisdag, torsdag och söndag klockan 19–21.

Novahuset erbjuder stöd i kontakten med myndigheter och arbetar även mycket med föreläsningar i skolor. Hos dem kan du vara anonym och de har tystnadslöfte.