Barn och unga

Tecknad bild av pojken Vilse som tittar fram genom en dörr

Flammy, Foto: Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen

Flammy är Brandskyddsföreningens maskot.

På Flammys barnsida kan du spela och pyssla samtidigt som du lär dig mer om hur du gör för att det inte ska börja brinna.

Flammys barnsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Civilförsvarsförbundet

Vänder sig till barn via vuxna som arbetar med barn och barngrupper.

Olyckor i och nära hemmet står för en tredjedel av alla olyckor som barn råkar ut för. Med rätt kunskap är det ofta enkelt att minska olycksrisker och hantera krissituationer i och nära våra hem.

Låt barnen vara med och bygga en tryggare vardag. De kan göra ett fantastiskt jobb. Det är roligt att lära sig förebygga och undvika olyckor och klara utsatta situationer. De kunskaperna har både barn och vuxna nytta av hela livet.

Spela och lära dig mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Ellie och Jonas lär sig om eld. Materialet syftar till att ge barn grundläggande kunskaper om eld och brand. Målet är att barnen ska ta sig ut snabbt och stanna ute om det brinner. De ska också lära sig att umgås med eld och att inte leka med den.

Till Ellie och Jonas finns en målarbok som är uppbyggt som en berättelse. Till varje avsnitt hör bilder som barnen kan färglägga. Berättelsen finns även i animerad form, som du kan välja att spela upp för barnen i stället för att läsa berättelsen. Målarbilderna finns även separat som du kan skriva ut och låta barnen färglägga.

Ellie och Jonas lär sig om eld (msb.se) Länk till annan webbplats.

Lilla Krisinfo. Webbsida som är en del av krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och MSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sidan är till för att berätta för barn och unga när något allvarligt som påverkar många människor händer, till exempel översvämning, stort strömavbrott eller något annat. Där kan man också läsa om hur man kan vara förberedd och hur samhället fungerar när något händer.

Lilla.krisinfo.se - Information till barn och unga (krisinformation.se) Länk till annan webbplats.

SOS Vaddå 112

Livsviktiga sagor om små hjältar!

SOS Alarm ansvarar för nödnumret 112 och har som uppgift att sprida och informera viktiga grupper. Vi tror att dess tidigare barn får kunskap om Sveriges nödnummer 112 och vad som händer när man ringer, desto fler liv kan räddas.

Utbildningsmaterial för barn och ungdomar från SOS alarm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.