Rättviks kommun

Siljansleden

Karta över Siljansleden.

Siljansleden.

Här kan du välja att gå eller cykla en lång eller en kort sträcka i Siljansbygden.

Vandringsleden går genom ett storkuperat och mäktigt landskap som huvudsakligen följer gamla fäbodstigar. Höjdskillnaderna är på över 400 meter.

Siljansleden på cykel följer huvudsakligen mindre körvägar, där den slingrar sig fram i lågbygderna runt Siljan och i dalstråken utefter silurringen längs sjöarna Siljan, Oresjön, Skattungen och Orsasjön.
Hänvisningsskyltar gör det lätt att följa leden och du får på ett nära sätt uppleva Siljansbygdens sevärdheter.

En mångfald väl bibehållna fäbodar som minner om gångna tiders fäbodliv passeras. Besökaren upplever större och mindre sjöar som ett välkommet avbrott i den dominerande skogs- och myrterrängen.

Vattnen erbjuder bad- och fiskemöjligheter och ibland möten med vilda djur som sökt sig till vattnet. Rör dig då försiktigt och njut av mötet.

Märkningen gör det lätt att följa leden. Rast- och lägerplatser finns anordnade på lämpliga avstånd. Leden går till stor del i vildvuxen terräng och för längre turer är det nödvändigt att vara väl utrustad.

Kontakta Siljan Turism för mer information.

Kartor över leden i Rättviks kommun finns att skriva ut från länkarna till nedan. Du kan även ladda ner kartan i din telefon, i fall det inte finns täckning hela vägen.

Kartor att ladda ner (pdf-filer)

Information

Längd34 mil.
OmrådeSiljansbygden
MärkningCykelleden skyltad med blåa skyltar och vandring med orangefärgad målning runt trädstammar.
Start-MålDu kan starta och avsluta vandring på en mängd olika platser, se kartor.

Översiktskarta


Visa Siljansleden på en större karta

Denna sida uppdaterades 2018-10-22 av Yvonné Wennberg Öhrnell