Kulturhuset
- en gemenskap, fyra världar

Varmt välkommen till Rättviks kulturhus – en samlingspunkt med bibliotek, bildarkiv, konsthall och naturmuseum. Här arrangeras aktiviteter för alla åldrar under hela året.

Öppettider för Rättviks bibliotek

Besöksadress: Storgatan 2, Rättvik
Se kalendern på rattvikskulturhus.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för öppettiderna.


Bibliotek, bildarkiv, konsthall och naturmuseum

I kulturhuset finns Rättviks bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I lokalerna finns trådlösa nätverk, it-utrustning och alla medier är gratis att använda och låna.

Rättviks bildarkiv  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.har en stor samling sökbara fotografier från Rättvik och byarna runt orten. Fotografierna spänner över en tidsperiod på mer än 150 år.

Konsthallen lockar många besökare året runt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Utställningarna innehåller verk av både svenska och internationella samtidskonstnärer.

Naturmuseet berättar om hur en meteorit för 377 miljoner år sedan slog ner i vårt område. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nedslaget gav oss ett unikt geologiskt landskap. I naturmuseet visar vi även upp djur och natur i vår omedelbara närhet.


Övrigt

I Rättviks kulturhus finns en automat med möjlighet att köpa varma drycker för en mindre summa pengar.

Hörsalen och Mötesrummet

Hörsalen och Mötesrummet är två lokaler i kulturhuset som går att hyra. Lokalerna får inte användas för partipolitisk eller religiös propaganda och inte heller demonstrationer.

Hörsalen är lämplig för offentliga kulturaktiviteter men går också att använda för konferenser eller studiedagar. Lokalen rymmer cirka 120 personer och är utrustad med adekvat teknisk utrustning, bland annat hörslinga, ljudanläggning och bildkanon. Hörsalen går att dela av med en skärmvägg och har då kapacitet för cirka 100 personer.

Mötesrummet bildas när Hörsalen delas av med en skärmvägg. Det är alltså en mindre lokal som passar för olika möten. Även här finns teknisk utrustning att tillgå. Om en aktivitet pågår i Hörsalen hyrs Mötesrummet inte ut.

Välkommen att ringa 0248-70 197 eller mejla kultur@rattvik.se för att boka lokal hos oss.

Hyreskostnader för Hörsalen och Mötesrummet


Måndag–torsdag klockan 11–18

200 kronor per timme

Måndag-torsdag efter klockan 18

500 kronor per timme

Fredag klockan 10–14

200 kronor per timme

Lördag klockan 10–14

500 kronor per timme


Kontakt

Rättviks kulturhus

kultur@rattvik.se
0248-70 195

Besöksadress
Storgatan 2
795 30 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Kulturenheten
795 80 Rättvik