DigidelCenter

Varmt välkommen till Rättvik kommuns DigidelCenter. DigidelCenter är en plats där du kostnadsfritt kan få vägledning kring smartphones, appar, datorer, surfplattor och annan digital teknik och tjänster. Vi hjälper dig med din digitala vardag!

Logotyp DigidelCenter

Tillsammans hjälps vi åt att hitta lösningen genom handledning i lugn takt utifrån din förmåga.

Du kan få hjälp med:

  • Frågor som rör din smartphone, surfplatta eller dator
  • Vägledning i digital vardag: bank-id, biljetter, appar och e-tjänster
  • Rådgivning om it- och informationssäkerhet
  • Sociala medier och videosamtal
  • Utskrifter

Var finns Rättviks DigidelCenter?

Rättviks DigidelCenter har ingen bestämd plats där alla aktiviteter genomförs, utan det är aktiviteten som bestämmer var DigidelCentret är. Ibland är DigidelCentret ute i byarna eller ute på kommunens boende. Däremot sker väldigt många av Aktiviteterna på Rättviks kulturhus.

Digital första hjälpen

I samarbete med elever som läser inriktningen Dator- och kommunikationsteknik på Stiernhööksgymnasiet erbjuder vi kostnadsfri drop-in hjälp på kulturhuset två dagar i veckan. Digital första hjälpen följer elevernas schema och är därför stängt under lovdagar. Läs mer här.

Andra aktiviteter

På DigidelCentret finns det modern och inspirerande teknik att prova på. Vi erbjuder också kurser, föreläsningar och workshops i bland annat digitalisering, källkritik, IT-säkerhet och informationssökning. Vi annonserar om aktiviteterna i Rättviks nytt och i våra sociala medier.

Se mer under aktiviteter.

Projektplan

Projektplan för DigidelCenter i Rättvik 2018-2020 Pdf, 26.9 kB.

Kontakt

Du är varmt välkommen att ringa 0248-70195 för allmänna frågor kring Rättviks DigidelCenter. Det går också bra att mejla digidel@rattvik.se eller kontakta gruppledaren Emma Pihlstrand på telefon 0248‑70131

Vi tar tacksamt emot förslag på innehåll i vårt DigidelCenter och vi berättar gärna mer om verksamheten för dig som är nyfiken.