Rättviks kommun
Rättviks kommun

DigidelCenter

Varmt välkommen till Rättvik kommuns DigidelCenter - en plats för digitalt lärande.

Händer som använder en smartmobil.

Rättviks kommun har fått projektmedel från Internetstiftelsen för att kunna etablera ett DigidelCenter i kulturhuset. Syftet är att öka delaktigheten genom digital teknik bland alla kommuninvånare. Projektet pågår 2018-2020 och ska därefter övergå till att vara en del av kulturhusets ordinarie verksamhet.

Tanken är att DigidelCenter ska vara en fri plats för digitalt lärande. Varje medborgare ska utifrån egna behov kunna lära sig mer om dels olika digitala tjänster och uttryck dels hur digitaliseringen påverkar samhällets utveckling och människan som individ. Den demokratiska aspekten av verksamheten är väldigt viktig.

På sikt ska vi erbjuda råd, stöd och handledning i digitala frågor varje vardag. Du ska kunna få hjälp med teknik, gå på föreläsningar och delta i workshops och studiecirklar med olika teman. Alla åldrar är välkomna och all verksamhet är avgiftsfri för dig som vill delta.

Logotyp DigidelCenter

Öppettider

DigidelCenter öppnar i etapper. Från och med den 1 april erbjuder centret Digihjälpen följande dagar och tider:

  • helgfria måndagar och torsdagar klockan 14.00-16.00 vecka 37-50.
    Vecka 44 är Digihjälpen stängd på grund av höstlov.

Som besökare möter du då personer med olika digitala kompetenser. Tillsammans försöker vi besvara de frågor eller lösa de problem du har. Allt som sker när vi träffas hjälper oss att utveckla verksamheten så att vi kan motsvara de behov och förväntningar som finns. 

Utöver de angivna öppettiderna kan särskilt öppethållande förekomma. Se mer under aktiviteter.

Projektplan

Projektplan för DigidelCenter i Rättvik 2018-2020PDF

Kontakt

Du är varmt välkommen att ringa 0248-70195 för allmänna frågor kring Rättviks DigidelCenter. Det går också bra att mejla digidel@rattvik.se eller kontakta projektledare Sara Hansson på telefon 0248‑70503

Vi tar tacksamt emot förslag på innehåll i vårt DigidelCenter och berättar gärna mer om verksamheten för dig som är nyfiken.