DigidelCenter

Varmt välkommen till Rättvik kommuns DigidelCenter. Här kan du få hjälp att hantera din digitala vardag.

Händer som använder en smartmobil.

Rättviks kommun har fått projektmedel från Internetstiftelsen för att kunna etablera ett DigidelCenter i kulturhuset. Syftet är att öka delaktigheten genom digital teknik bland alla kommuninvånare. Projektet pågår 2018-2020 och ska därefter övergå till att vara en del av kulturhusets ordinarie verksamhet.

Tanken är att DigidelCenter ska vara en fri plats för digitalt lärande. Varje medborgare ska utifrån egna behov kunna lära sig mer om dels olika digitala tjänster och uttryck dels hur digitaliseringen påverkar samhällets utveckling och människan som individ. Den demokratiska aspekten av verksamheten är väldigt viktig.

Alla åldrar är välkomna och all verksamhet är avgiftsfri för dig som vill delta.

Logotyp DigidelCenter

Digital första hjälpen

På DigidelCenter kan du få hjälp att hantera din digitala vardag. Tillsammans försöker vi besvara de frågor eller lösa de problem du har. Allt som sker när vi träffas hjälper oss att utveckla verksamheten så att vi kan motsvara de behov och förväntningar som finns. Läs mer här.


Andra aktiviteter

På DigidelCentret finns det modern och inspirerande teknik att prova på. Vi kommer också att erbjuda kurser, föreläsningar och workshops i bland annat digitalisering, källkritik, IT-säkerhet och informationssökning.

Se mer under aktiviteter.


Projektplan

Projektplan för DigidelCenter i Rättvik 2018-2020 Pdf, 26.9 kB.

Kontakt

Du är varmt välkommen att ringa 0248-70195 för allmänna frågor kring Rättviks DigidelCenter. Det går också bra att mejla digidel@rattvik.se eller kontakta gruppledaren Emma Pihlstrand på telefon 0248‑70131

Vi tar tacksamt emot förslag på innehåll i vårt DigidelCenter och vi berättar gärna mer om verksamheten för dig som är nyfiken.