Rättviks kommun
Rättviks kommun

Skicka faktura till kommunen

Rättviks kommun tar helst emot fakturor via en internetbaserad tjänst, i stället för vanlig post.

Elektroniska fakturor

När du väljer att skicka en elektronisk faktura får vi den snabbare än när den skickas med vanlig post. Du som leverantör sparar även både porto och papper.

Skicka elektroniska fakturor i format SVE-faktura via vår VAN-leverantör Tieto och ange GLN-nummer 7321200021712.

Läs mer om hur du kommer igång med elektroniska fakturor hos SFTIlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

Pappersfakturor

Vi föredrar elektroniska fakturor, men det går även bra med pappersfakturor till och med 1 april 2019. Skicka fakturorna till vår fakturaadress nedan.

Fakturaadress

Rättviks kommun
Box 231
795 23 Rättvik

Fakturareferens

Fakturor som skickas till kommunen måste innehålla fakturareferens för att komma fram till rätt mottagare i kommunen.

För fakturor som är sekretessbelagda är det extra viktigt att du använder den fakturaadress som du och beställaren har kommit överens om.

Om du saknar fakturareferens ska du kontakta den person som gjort beställningen. Korrekt märkta fakturor kan vi hantera på ett snabbt och effektivt sätt, vilket underlättar för dig som leverantör.

Fyll i alla uppgifter på fakturan

Var noga med att fylla i alla uppgifter på fakturan. Fakturor som saknar uppgifter skickas tillbaka för komplettering. Vår betalningspolicy är 30 dagar efter mottagen faktura, om inget annat avtalats med leverantören. När fakturor skickas tillbaka för komplettering ska förfallodatum ändras.

I våra upphandlingars kravspecifikationer ställer vi krav på att våra leverantörer ska kunna erbjuda e-faktura enligt vår standard.