E-biblioteket

Från mobiltelefonen i fickan, surfplattan hemma i soffan eller datorn på skrivbordet kan du nå vårt e-bibliotek.

För att kunna använda e-biblioteket behöver du ha ett giltigt bibliotekskort hos oss. Till detta ska det finnas en pinkod registrerad.


Rättviks bibliotekskatalog

Via bibliotekskatalogen kan du söka, reservera och/eller låna om våra medier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Legimus

Biblioteket hjälper dig som har läs- och skrivsvårigheter med inloggning till Legimus och tjänsten "Egen nedladdning" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som innebär att du kan ladda ned talböcker till din mobiltelefon, dator eller surfplatta.


ELib

Elib är vår tjänst för e-böcker och e-ljudböcker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Lägg märke till att antalet samtidiga e-lån är begränsat.

En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format, så att du kan läsa texten direkt på din dator, surfplatta, mobiltelefon eller på en särskild läsplatta. För att kunna ladda ned e-böcker behöver du ha ett användarkonto hos Adobe och ett läsarprogram på din enhet. Programmen är gratis men kräver att du först skapar ett användarkonto. Om du är under 13 år behöver en förälder eller målsman skapa kontot.

En e-ljudbok är en ljudbok som spelas upp strömmande. Du måste alltså vara ansluten till internet när du lyssnar. Ljudboksfilerna kan inte laddas ner och sparas inte på din enhet.


PressReader

PressReader innehåller tidningar och tidskrifter i fulltext från hela världen och på många olika språk. Det finns cirka 180 svenska tidningar inklusive Svenska Dagbladet och Aftonbladet att bläddra i.

Du kan använda PressReader på din dator hemifrån eller via appen PressReader. I appen kan du ladda ned tidningar och tidskrifter när du är ansluten till Rättvik kommuns nätverk. När du laddat ned något kan du läsa det var som helst.

Gör så här:

  1. Koppla upp dig på bibliotekets nätverk och klicka på Select Publication
  2. Leta upp din tidning under Countries, Languages eller Categories
  3. Välj Download

Webbplatsen LibraryPressDisplay Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ger dig tillgång till PressReader från datorer som är uppkopplade till bibliotekets nätverk. Du kan ännu inte logga in hemifrån eftersom sajten är under utveckling.


Alex

Alex är ett författarlexikon från Forflex AB som innehåller presentationer av skönlitterära författare från alla delar av världen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Kontakt

Rättviks bibliotek
bibliotek@rattvik.se

0248-70 195

Besöksadress
Storgatan 2
795 30 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Rättviks bibliotek
795 80 Rättvik

E-tjänster

E-biblioteket Länk till annan webbplats.