Rättviks kommun
Rättviks kommun

Musik vid Siljan

En grupp spelmän i olika åldrar, några dräktklädda.

Spelglädje. Foto: © Yvonné Öhrnell.

En levande musikvecka för hela familjen.
Musik vid Siljan har sedan starten 1969 blivit en av sommarsveriges största musikhändelser, traditionsrik men i ständig utveckling och förnyelse.

Musik vid Siljans Vänförening

Nytt från 2016 är att arrangörerna själva svarar för alla program och aktiviteter, medan samordnad marknadsföring sker via Musik vid Siljan Vänföreningen.

Ett utvecklingsarbete pågår för musiksamverkan och program med sikte på nya spännande och upplevelserika musikveckor under det välkända begreppet Musik vid Siljan.

Målet är att fortsatt utveckla och stärka kvalitativa musikupplevelser i en unik kultur- och naturmiljö.

Alltid vecka 27

En vecka efter midsommar, alltid vecka 27, finner du konserter i vackra och unika miljöer med folkmusik och klassisk musik – för hela familjen. Spelmansstämmor och danskvällar ute i byarna är öppna för alla, stämningen är familjär och du är välkommen att spela, dansa eller bara lyssna och njuta.

Bingsjöstämman

För många är Bingsjöstämman en höjdpunkt mitt i veckan. En mängd olika kurser med varierande inriktning och nivå erbjuds så att du kan ta aktiv del i skapandet, känna kreativiteten och glädjen i att lära dig något nytt.

Ta del av alla program, händelser och uppdateringar på Musik vid Siljans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om Musik vid Siljan

kontaktmusikvidsiljan@gmail.com

Bo Pettersson ordförande Musik vid Siljan AB
070-662 22 97

Inger Olanås, vice ordförande Musik vid Siljan Vänföreningen
073-153 00 21