2023-12-18

Företagsstafetten besöker Ore Fitness

Gruppbild från företagsstafettens besök hos Ore Fitness.

Per Lejoneke till vänster och Fredrik Ollén till höger överlämnar stafettpinnen till Daniel Tingsjö och Tomas Johansson, två av de tre delägarna på Ore Fitness.

Tomas Johansson, Daniel Tingsjö och Stefan Renbro är sedan flera år tillbaka goda vänner och nu också delägare i Ore Fitness. Gymmet öppnade i januari 2022 och är idag en samlingspunkt för många träningssugna.

Tomas, Daniel och Stefan är alla inflyttade till Furudal. De trivs väldigt bra, är engagerade och måna om bygdens utveckling. Sedan många år tillbaka finns ett gym i ishallen, där naturligtvis hockeyspelarna och hockeyskolans elever tränar, och nu finns ytterligare ett alternativ.

– Ja, det stämmer. Många Orebor har tränat i ishallen men efterfrågan på ett gym med ny utrustning och lite andra öppettider har successivt ökat. När vi fick tag på den här lokalen, som för övrigt är en av Furudals äldsta byggnader, satte vi i gång med förberedelserna. I januari 2022 slog vi upp dörrarna och idag har vi cirka 185 medlemmar i appen M3Fit. Då räknar vi återkommande ortsbor, sommargäster och hockeyföräldrar. Just nu har vi cirka 56 personer som tränar kontinuerligt varje vecka och av dessa är 32 kvinnor. Majoriteten av de som tränar är i åldern 25–45 år, men vi har också ett härligt gäng kvinnor 70+ som först tränar tillsammans och sedan går och fikar, säger Tomas Johansson.

En av många fördelar med Ore Fitness är att du själv avgör när du vill träna. Gymmet är öppet varje dag mellan klockan 5–22, året runt. Här finns omklädningsrum med dusch och toalett samt en självservering där det finns energidrycker och powerbars med mera.

– Ja, det är bara att komma och gå som man vill. Våra svensktillverkade maskiner är utformade så att du inte kan göra fel eller skada dig. Dessutom har vi en ramp upp till entrén så vi är tillgängliga för alla, säger Daniel Tingsjö.

Innan vi tackar för besöket och lämnar Ore Fitness vill Tomas och Daniel skicka med en hälsning:
– Glöm inte att utnyttja era friskvårdsbidrag. Samla ihop ett gäng och kom till oss och träna!

Vad tycker ni är bra med Rättvik?

– Friheten och den vackra naturen. Vi har ett fint företagsklimat här i Furudal och de allra flesta är måna om sin bygd.

Vad tycker ni att kommunen ska fokusera på framöver?

– Barnomsorg och skola! För oss i Furudal är skolan väldigt viktig och vi behöver satsa på behöriga lärare och så vidare. Förändra strandskyddet. De som vill flytta hit och vill investera i vår bygd vill ha närhet till sjön eller åtminstone se sjön. Vi vill också uppmana hemtjänsten att ta med de äldre hit och göra lite övningar. Det är en bra aktivitet som ger fin effekt.

Vi tackar för ett trevligt och informativt samtal. Ore Fitness skickar nu stafettpinnen vidare till The Mangévie som vi besöker i början av nästa år.

Vid dagens företagsbesök deltog Fredrik Ollén, kommunstyrelsens förste vice ordförande, Per Lejoneke, utvecklingsstrateg på Rättviks kommun och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.