Rättviks kommun
Rättviks kommun

Nyheter

 • Referat från kommunstyrelsens sammanträde 11 maj

  Mötet den 11 maj genomfördes i kommunhuset på ett ”corona-säkert” sätt med gott om avstånd i Stiernhöökssalen. Endast ordinarie ledamöter fanns på plats men ersättare hade möjlighet att delta digitalt.
 • Ädelgranar planteras runt fontänen

  Inför sommarsäsongen tar Rättviks Kommun och RFAB Park nya steg gällande växter i tätorten. Med tanke på miljö, hållbarhet och ekonomi planteras sex stycken små ädelgranar i rabatten runt fontänen.
 • Polisen efterlyser tips om stulen björn

  En uppstoppad björn stals från Kulturhuset i Rättvik natten till fredagen i förra veckan. Polisen vill ha hjälp från allmänheten för att lösa brottet.
 • Delar av trottoar stängs tillfälligt

  Delar av trottoaren mellan Knihsgatan och Storgatan stängs av mellan 9 maj och 30 maj i samband med inkoppling av dagvattenrör från fastighet.
 • Företagsstafetten besöker Bergs trafik

  Bergs trafik ligger på Berg Olles väg på Stora industriområdet och drivs av bröderna Erik Eriksson och Peo Berg. Företaget har en lång historia och startades av en släkting för exakt 100 år sedan. År 1921 införskaffades den första bussen som skjutsade resande till och från Stockholm. En tur som då kunde ta ett par dagar.
 • Tänk på allemansrätten när du vistas i naturen

  På grund av den speciella situation vi befinner oss i med coronapandemin och covid-19 söker sig många ut i naturen. Det är positivt för det ökar människors välbefinnande och hälsa. Samtidigt krävs det särskild hänsyn mot andra människor.
 • Rättvik öppnar upp Naturkartan

  Nu kan du både via dator och smarta telefoner få överskådlig information om naturupplevelser i Rättviks kommun. Naturkartan är en digital plattform som guidar dig till vandringsleder, naturreservat, utsiktsplatser, badplatser och cykelleder.
 • Funderar du på solceller till ditt villatak?

  Dalarnas energi- och klimatrådgivare och Studiefrämjandet arrangerar en digital studiecirkel. Studiecirkeln är för dig som funderar på att installera solceller på ditt villatak eller är intresserad av att lära dig mer om vad det innebär. Digitalt såklart och kostnadsfritt! Välkommen att anmäla dig.
 • Vi söker sommarvikarier till vård och omsorg

  Rättviks kommun söker sommarvikarier till våra verksamheter inom vård och omsorg: LSS (människor med funktionsnedsättning), hemtjänst och särskilt boende.
 • Vi söker förvaltningschef till Samhällsutvecklingsförvaltningen

  Nu har du som brinner för samhällsutveckling chansen att leda Samhällsutvecklingsförvaltningen och kommunen framåt. Till tjänsten söker vi dig som har förmågan att se till kommunens bästa i alla lägen och viljan att bidra med din kompetens i kommunens ledningsgrupp.
 • Referat från Kommunfullmäktige 29 April

  Kommunfullmäktige den 29 april genomfördes på ett ”corona-säkert” sätt med gott om avstånd, med ett begränsat antal ledamöter i Stiernhööksgymnasiet aula.
 • Nu stoppar vi smittan tillsammans!

  Smittspridningen är fortsatt hög och sjukvården är väldigt ansträngd. Samtidigt kan vi se ljuset i tunneln när vaccinationerna avancerar. Nu hjälps vi åt att stoppa smittan!
 • Företagsstafetten besöker CL Skog

  Vecka 17 begav sig Företagsstafetten till Boda, närmare bestämt till CL Skog. Företaget startades hösten 2009. Vi träffar Robert Clason som är VD och delägare, tillsammans med företagets fyra anställda.