2021-08-23

Företagsstafetten besöker Modulpool

Anders och Susanne Olsson som driver Modulpool hälsar oss välkomna till Brändavägen på Stora industriområdet. Här driver de sedan 2015 företaget som specialiserat sig på tillverkning av badtunnor i rostfritt stål.

Martin Clarstedt, Fredrik Ollén, Susanne Olsson och Anders Olsson.

Från vänster Martin Clarstedt och Fredrik Ollén överlämnar stafettpinnen till Susanne och Anders Olsson.

Anders berättar att det finns tolv standardmodeller att utgå ifrån. Men eftersom tunnorna tillverkas på beställning kan kunden påverka utformningen.

– Du väljer själv om du vill ha en badtunna som värms upp med vedkamin eller med el, om du vill ha många sittplatser eller kanske hellre en trappa, säger Anders.

Går vi tillbaka lite i tiden låg försäljningen på ungefär 100 pooler per år men under det senaste året har utvecklingen varit enorm. Idag tillverkar företaget mellan tre till fem tunnor i veckan. Anders och Susanne har hjälp av två medarbetare på plats i Rättvik och två återförsäljare som sköter ordermottagningen. 80 procent av poolerna levereras till västkusten och Skåne men intresset för badtunnor sprids över landet.

Anders och Susanne kommer ursprungligen från Norrtälje men nu är det Rättvik som gäller.

– Anders flyttade hit redan för sex år sedan, men för ett år sedan flyttade jag efter. Nu har vi precis flyttat från vårt första hus i Boda till Lerdal och vi trivs jättebra, säger Susanne.

Vad tycker ni är bra med Rättvik?

– Här är det alltid något på gång. Rättvik somnar aldrig in utan det händer alltid något, året om.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

– Vi är inte helt nöjda med kontakterna vi har haft med kommunen. Det känns inte som förutsättningarna för oss som vill köpa mark eller ansöka om bygglov är lika, inte heller prissättningen.

Martin Clarstedt som deltog på besöket informerade om att riktlinjer och priser nu har setts över och han hoppas att det ska fungera bättre nu.

Vi tackar Anders och Susanne för ett trevligt och informativt möte. Modulpool skickar nu stafettpinnen vidare till Rättviks VVS som vi besöker om några veckor.

Pool som transporteras med hjälp av truck.

När poolen är svetsad återstår ett avgörande moment. Poolen transporteras till grannföretaget Siljan Allard för syrabetning.

Vid företagsbesöket deltog Fredrik Ollén, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, Martin Clarstedt, tf. näringslivschef och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.