2021-08-17

Företagsstafetten besöker BMB - Bone Muscle Brain

- Det som används mest, slits mest. Det säger Martin Wiknander som tillsammans med Maria Litens och Mats Venndahl driver BMB - Bone Muscle Brain.

Närbild där två personers händer håller i Företagsstafettens vackert utsmyckade stafettpinne.

Företagsstafettens vackert utsmyckade stafettpinne tas emot av Kiropraktor Martin.

Martin är född och uppvuxen i Lidköping. Efter fem års studier till legitimerad kiropraktor flyttade han till Göteborg där han arbetade både på en traditionell klinik men även på ett gym.

Det var genom bandyn han ”lärde känna” Rättvik och det var också här han träffade sin hustru.
- Det stod länge mellan Lidköping och Rättvik men 2018 gick flyttlasset hit och det var ett bra beslut, säger Martin. Mina stora intressen är bandy, trav och golf, så det kan inte bli mycket bättre.

Martin och Jonny i ett ljust rum med stafettpinnen mellan sig.

Martin Wiknander och kommunstyrelsens ordförande Jonny Jones i Martins behandlingsrum på BMB.

Efter ett antal år i Koppjärks gamla lokaler var det dags för nästa steg. Tillsammans med Maria som bland annat erbjuder koppningsmassage, vilket är en djupgående muskel-och bindvävsmassage och Mats som arbetar med stresshantering och personlig utveckling, jobbar de nu med helheten.

- Hjärnan styr hur kroppen mår och därför behövs alla delar för ett gott resultat, säger Martin.

Sedan i mars i år håller de tre företagen till på Knihsgatan 1 i centrala Rättvik under det gemensamma namnet Bone Muscle Brain. Martin berättar att lokalerna passar dem perfekt. De ligger centralt, de har ett flertal ljudisolerade behandlingsrum, fint kök, bra toaletter med mera.
I framtiden hoppas Martin kunna öppna upp ytterligare ett rum för excentrisk träning, en träningsmetod som lämpar sig väl för rehabilitering.

Vad tycker du är bra med Rättvik?
- Närheten till mycket, både för vuxna och barn. Om man som jag gillar golf, bandy och trav är det toppen här! Det finns också otroligt många driftiga företagare här.

Vad kan bli bättre i Rättvik?
- Jag tycker personligen att jag bott här lite för kort tid för att komma med synpunkter men jag är oroad för att slalombacken ska försvinna. Det skulle vara ett stort tapp framför allt för barnfamiljer. Jag tycker också det är trist att det inte fungerar med skidspåren uppe på toppen.

Vi tackar Kiropraktor Martin för ett trevligt och informativt möte. Martin skickar nu stafettpinnen vidare till krögaren Magnus Ollas som vi besöker om ett par veckor.

Vid fredagens företagsbesök deltog Jonny Jones, kommunstyrelsens ordförande och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information om Företagsstafetten