2023-10-17

Ny kommundirektör i Rättviks kommun

Den 18 januari 2024 tillträder Katharina Mansfeld som ny kommundirektör i Rättviks kommun. Hon kommer närmast från Gagnefs kommun i rollen som tillförordnad kommunchef.

Katharina har en gedigen bakgrund som biträdande ekonomichef, utvecklingsledare för kvalitetsfrågor, avdelningschef för ledning och administration och nu senast som tillförordnad kommunchef.

– Jag har haft fantastiskt spännande år i Gagnefs kommun. Gagnefs kommun är en underbar arbetsplats och efter drygt tolv år har jag nu fått möjlighet att fortsätta min utveckling i Rättviks kommun. Jag är glad över förtroendet och samtidigt ödmjuk inför uppgiften, säger Katharina Mansfeld.

Kommunstyrelsens ordförande, Ulrica Momqvist (C) ser mycket positivt på den nya utnämningen. Ulrica är glad över enigheten över blockgränserna och med de fackliga parterna kring anställandet av Rättviks nya kommundirektör.

– Jag är glad att kunna hälsa Katharina välkommen till Rättviks kommun. Jag känner mig trygg i att Katharina med sin breda bakgrund och erfarenhet kommer att bidra till den fortsätta utvecklingen av Rättvik. I Katharina får Rättvik en kommundirektör som tillför energi, handlingskraft och struktur vars ledarskap präglas av helhetstänk och tydlig kommunikation, säger Ulrica Momqvist (C), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag ser fram emot att, på politikens uppdrag och tillsammans med chefer och medarbetare, fortsätta leda Rättviks utveckling framåt, avslutar Katharina Mansfeld.

Kommunstyrelsen beslutade under sitt sammanträde den 17 oktober 2023 att erbjuda Katharina Mansfeld rollen som kommundirektör.

Kontakt

För mer information kontakta:
Johan Malm, t.f. kommunchef
Telefon: 0248-70 180
E-post: johan.malm@rattvik.se