2023-10-04

Bjursås Berg & Sjö tar över driften av Rättviksbacken

Skidåkare i Rättviksbacken med utsikt över Långbryggan och Siljan.

Sedan i somras har Rättviks kommun och Bjursås Berg & Sjö fört dialog om vidareutveckling och drift av Rättviksbacken. Nu är parterna överens och avtalet är signerat.

Under kommande året kommer Bjursås Berg & Sjö därför att sköta driften av backen, såväl vinter som sommar, för att därefter tillsammans med kommunen utvärdera förutsättningarna att teckna ett längre avtal rörande drift och utveckling.

– Rättviks slalombacke har en lång historia och jag är glad att vi fått en samarbetspartner i Bjursås Berg & Sjö. Backen i Rättvik bidrar till Rättviks attraktivitet för oss som bor i kommunen och för de som besöker den. Backen lockar många av våra barn och unga efter skolan och bidrar till rörelse och aktivitet. Jag ser fram emot samarbetet med Berg och Sjö och hoppas att det är starten på ett långsiktigt samarbete säger Kommunstyrelsens ordförande Ulrica Momqvist (C).

Rättviksbacken är unik genom sitt läge med en fantastisk utsikt över Siljan och närheten till samhället. Den är även unik med Nordens enda parallella sommarrodelbana sommartid. En annan är att backen genom Rättviks slalomklubb fostrat många duktiga åkare som nått det översta landslagsskiktet.