2023-08-28

Företagsstafetten besöker Lustigsgården

Det är liv och rörelse i matsalen när vi slår oss ner vid ett bord tillsammans med Tomas Hallgren och Susanne Englabris. Det har nu gått ett par år sedan de tog över Lustigsgården Bed & Breakfast med 12 rum, matsal och mötesrum.

Tomas och Susanne visste att Lustigsgården var till salu. De hade sett annonsen under en längre tid och var intresserade.
- Ja, vi diskuterade fram och tillbaka men tyckte kanske att det var lite för tidigt då vi båda hade andra arbeten. Hur som helst så tog vi kontakt med mäklaren och efter det gick det väldigt fort. Första juni 2021 tog vi över verksamheten trots Covid-tider och den stora osäkerhet som då rådde. Det gick över förväntan och redan första sommaren hade vi hög beläggning och gäster från 14 olika länder, vilket faktiskt förvånade oss, säger Susanne.

Sedan övertagandet har matsalen och alla rum renoverats och i en intilliggande lokal på gården har Susanne öppnat sin salong.
- Ja, jag hade tidigare en salong nere i centrum men nu finns även den här på Lustigsgården. Jag erbjuder personligt anpassad massage, färgning av fransar, vaxning med mera, men det coachande samtalet är minst lika viktigt och har väldigt stor betydelse. Jag tar emot enskilda personer men också grupper och har bland annat arrangerat något som vi kallar Lustfyllda måndagar då vi har serverat ett ”smörgåsbord i välmående” under flera olika teman, säger Susanne.

- Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna fortsätta med våra olika evenemang och konferenser men tyvärr förstördes vår bottenvåning vid skyfallet som kom för ett par veckor sedan. Nu väntar vi på att få lokalerna sanerade sedan kör vi på igen, säger Tomas.

Tomas och Susanne driver även e-handelsföretaget Tasteful Style. Företaget bildades 2017 och säljer herrkläder, skor, accessoarer och hud-, hår- och skäggvårdsprodukter av hög kvalitet, både i den egna butiken på Lustigsgården men främst på internet, tastefulstyle.se

Vad tycker ni är bra med Rättvik?

Rättvik har en bra geografisk placering och gästerna hittar hit. Boendeanläggningarna samarbetar bra. Har vi fullt rekommenderar vi andra boendeanläggningar och vi får också förfrågningar från andra. Vi trivs!

Vad tycker ni att kommunen ska fokusera på framöver?

Skulle gärna se att företagarna här i kommunen arbetar mer tillsammans. Butikerna skulle kanske kunna samarbeta kring personal och vi som jobbar med behandlingar skulle kunna hjälpa varandra inom olika nischer. Varför inte ett ”Hälsans hus” där flera terapeuter, massörer med flera samarbetar.

Vi tackar för ett trevligt och informativt samtal. Lustigsgården skickar nu stafettpinnen vidare till butiken Rätt Under som vi besöker om några veckor.

Susanne Englabris och Tomas Hallgren tar emot stafettpinnen i Lustigsgårdens entré. Även Fredrik Ollén, Helena Back och Henrik Knapp syns i bilden.

Susanne Englabris och Tomas Hallgren tar emot stafettpinnen i Lustigsgårdens entré. Från höger ser vi även Fredrik Ollén, Helena Back och Henrik Knapp.

Kläder hänger på galgar i rad och skor syns på hyllor.

Susanne och Tomas äger också företaget Tasteful Style. Delar av kollektionen finns i butiken på Lustigsgården.

Vid dagens företagsbesök deltog Fredrik Ollén, kommunstyrelsens förste vice ordförande, Henrik Knapp, Bygglovsadministratör, Helena Back från Näringslivsteamet och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.