2023-08-23

Rekordsiffror för studier i Leksand och Rättvik

En av två ansökningsperioder är genomförda och redan nu har Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik ökat sitt elevantal med 31 procent jämfört med 2022.

Närbild på händer som håller ömt i varandra.

Idag studerar 2054 individer och den utbildning med flest antal sökande är Vårdbiträdesutbildningen. Höstterminen har startat och trenden att studera i Leksand och Rättvik fortsätter att öka.

– Det här är fantastiska siffror som vi är mycket glada åt. Det visar att vårt upplägg och utbud lockar och att vår flexibilitet gör vägen till studier lättare för allt fler, säger Cecilia Falk, rektor Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik.

Aldrig tidigare har antalet elever varit så stort

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik har sju olika yrkesutbildningar, komvux som anpassad utbildning, SFI-undervisning och ett stort utbud av kurser. Det program som har ökat mest i antal ansökningar den här ansökningsperioden är Vårdbiträdesutbildningen, och kanske har det att göra med vårens lansering av metodrummet.

– Det här årets ansökningar är vid all time high och det känns väldigt roligt. I våras invigde vi ett nytt metodrum, ett rum utrustat med en Nursing Anne simulator. Simulatorn är en docka som efterliknar en människa med verkliga behov där elever får träna på komplett patientbedömning. Oerhört värdefull utrustning för utbildningen, fortsätter Cecilia.

Unikt upplägg med eleven i fokus

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik är unik på flera sätt. Det är unikt med arbete över två kommuner och i en tid där kompetensförsörjningen är ett aktuellt ämne är det ett upplägg som skapar många viktiga kontaktvägar. Det är även unikt att erbjuda den valfriheten och individanpassade utbildningen som skolan gör. Utbildningens upplägg anpassas och skräddarsys för att så många som möjligt ska ha möjligheten till vidare studier. Det finns även något som heter skräddarsydd lärlingsutbildning där hela utbildningen utgår från den lärlingsplats som eleven själv vill ha.

Det finns möjlighet för sen ansökan till några utbildningar, annars är du varmt välkommen med din ansökan den 5 september då ansökan inför höstens utbildningsstart öppnar.

Läs mer om Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik