2023-06-30

Uppdatering kring eldningsförbud i Dalarnas län

Under helgen 1–2 juli förväntas regn dra in över delar av Dalarna vilket innebär att brandrisken minskar i delar av länet. I Rättviks kommun råder fortfarande eldningsförbud.

I vissa kommuner i Dalarna hävs eldningsförbudet natten mellan fredag och lördag (30 juni–1 juli). Det rör främst de norra delarna av länet. I övriga delar av länet är det fortsatt eldningsförbud.

Det är ditt eget ansvar att känna till vad som gäller i den kommun du befinner dig och vad som gäller för eldningsförbudet. Information om det finns på kommunens och räddningstjänstens webbplatser.

Om det regniga vädret håller i sig och sprids till fler delar av länet kan eldningsförbudet komma att hävas på fler ställen. Länsstyrelsen och räddningstjänsterna i länet samverkar löpande och uppdaterar med ny information i våra kanaler.

Länk

På Länsstyrelsens webbplats finns länkar till samtliga kommuner och räddnings­tjänster, samt till en karttjänst där du kan se aktuella eldningsförbud i hela Sverige.

Brandrisk och eldningsförbud | Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.