2023-02-13

IFK Rättviks herrar är tillbaka i elitserien och damerna vinner allsvenskan

IFK Rättvik Bandys logotyp.

Nu är det dags för IFK Rättvik Bandys herrar att återigen spela i högsta serien, elitserien. Samtidigt säkrade IFK Rättvik Bandys damer kval till elitserien.

Efter en fantastisk stark säsong säkrade herrlaget segern i Bandyallsvenskan och där med avancemang till elitserien genom att besegra Falu BS borta i lördags.

– Grattis till elitserieplatsen och grattis till er alla som lagt engagemang och tid för att ta Rättvik tillbaka till högsta serien. Vi är väldigt stolta över detta! säger Ulrica Momqvist, kommunstyrelsens ordförande.

Ett par timmar efter herrarna spelade damerna en avgörande match. De segrade på hemmaplan mot Umedalen och säkrade seriesegern i allsvenskan. Därmed är de klara för kval till elitserien. Som första damlag i bandy från Rättvik är nu IFK Rättvik bandy seriesegrare efter en stark säsong.

– Damlaget är ett lag att vara imponerad över och efter sex raka segrar får vi nu hylla dem som vinnare av allsvenskan, säger Ulrica Momqvist, kommunstyrelsens ordförande.

Rättviks kommun gratulerar herrlaget till elitserieplatsen och damerna till seriesegern. Samtidigt önskar vi lycka till i elitserien för herrarna vi håller tummarna för damerna i kvalet.