Rättviks kommun
Rättviks kommun

Val och antagning

Vill du studera på Stiernhööksgymnasiet? Ansökan till gymnasiet görs på Dalarnas kommunförbunds webbplats. Dalarnas kommunförbund ansvarar för antagningen till alla gymnasieskolor i Dalarna.

Ekonomielever

Gymnasieskolan är avgiftsfri och frivillig

Gymnasieskolan ger grundläggande kunskaper för yrkesliv och för vidare studier. Du kan söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Du har möjlighet att söka till Stiernhööksgymnasiet oavsett var i landet du bor.


Om du vill söka till Stiernhööksgymnasiet kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola för hjälp. Om du är folkbokförd i Dalarna eller Gävleborgs län söker du via gymnasieantagningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Användarnamn och lösenord får du av din studievägledare. Om du inte har fått några användaruppgifter kan du kontakta någon av kommunens studie- och yrkesvägledare. Du kan också vända dig direkt till gymnasieantagningen.

Gymnasievalet

Gymnasievalet sker i olika steg. Du har möjlighet att välja och göra omval. När du har gjort ditt gymnasieval och den första antagningsperioden är slut, meddelar antagningsnämnden dig vilken skola och vilket program du är antagen till.

Därefter följer en omvalsperiod. Under omvalsperioden har du möjlighet att ändra ditt val eller att lägga till val. Mer information om detta får du av elevantagningen på Dalarnas kommunförbund eller från din studie- och yrkesvägledare.

Tidplan för gymnasievalet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Link till Region Dalarna

Information


Dalarnas kommunförbund

http://dalarnaskommunforbund.se/dk/elevantagningen/

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Maria Boberg Andersson
0248-70455

Madeleine Blixt
0248-70278

Besöksadress
Masvägen 15
795 32 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Stiernhööksgymnasiet
795 80 Rättvik