Rättviks kommun
Rättviks kommun

Stiernhööksgymnasiet

Studenter med studentmössor

2017 års studenter. Foto: Martin Litens

Stiernhööksgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med nio nationella gymnasieprogram. Stiernhööksgymnasiet har fräscha, ljusa lektionssalar, café och bibliotek. På naturbruksdelen finns åkrar, stor maskinpark, traktorsimulatorer, ladugårdar, stall, travstall, körhus, hundhall och djurhus.

Här kan du förverkliga dina drömmar!

Stiernhööksgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar, studieförberedande utbildningar och naturbruksutbildningar. Vi vill att alla ska kunna hitta en utbildning som passar för att kunna förverkliga sina drömmar hos oss.

Nyheter

  • Naturvetenskapsprogrammet utökas med inriktningen Naturvetenskap och samhälle. Passar dig som vill kombinera naturvetenskap med samhällsvetenskap och geografi.
  • Under våren 2020 tar gymnasiets första diplomerade gymnasieekonomer studenten!
  • Under våren 2020 blev Stiernhööksgymnasiet certifierad som Kvalitetsmärkt hästverksamhet. En certifiering som bygger på lagkrav inom arbetsmiljö, hästhållning samt klimat och miljö. Syftet är att med ett gemensamt regelverk kunna påvisa en hästverksamhet i framkant.
  • Stiernhööksgymnasiet blev också certifierad som Kvalitetsmärkt Hästgymnasium. En märkning som gäller för hästgymnasier som erbjuder yrkesutgångarna Hästskötare med inriktning mot ridning/körning eller Hästskötare med inriktning mot trav. Ett Kvalitetsmärkt Hästgymnasium ska vara ett föredöme och bedriva en verksamhet som ger eleverna en god förberedelse inför yrkeslivet. Undervisningen ska bedrivas i yrkesmässig miljö med väl anpassade hästar av legitimerade lärare som regelbundet fortbildas och håller sig à jour med utvecklingen i branschen.
  • Om du vill kombinera din utbildning med ditt idrottande kan du välja Lokal idrottsutbildning "LIU" eller Nationell idrottsutbildning "NIU".

Möt din framtid hos oss!

Stiernhööksgymnasiet erbjuder dig en utbildning som ligger i framkant. Här får du den kunskap du behöver för att kunna möta upp förväntningarna från ditt framtida yrke eller din framtida utbildningsplats.

Läs om alla program och utbildningar på Stiernhööksgymnasiets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Växel 0248-70 000
gymnasiet@rattvik.se

Besöksadress
Masvägen 15, 795 32 Rättvik

Postadress
Rättviks kommun
Stiernhööksgymnasiet
795 80 Rättvik

Under perioden 21/12 2020 - 5/1 2021 är gymnasiets öppettider 8.00-12.00.