Val och antagning

Vill du studera på Stiernhööksgymnasiet? Ansökan till gymnasiet görs på Gymnasieantagningens webbplats. Dalarnas kommunförbund ansvarar för antagningen till alla gymnasieskolor i Dalarna.

Ekonomielever

Gymnasieskolan är avgiftsfri och frivillig

Gymnasieskolan ger grundläggande kunskaper för yrkesliv och för vidare studier. Du kan söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Du har möjlighet att söka till Stiernhööksgymnasiet oavsett var i landet du bor.

Om du vill söka till Stiernhööksgymnasiet kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola för hjälp. Om du är folkbokförd i Dalarna eller Gävleborgs län söker du via gymnasieantagningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Användarnamn och lösenord får du av din studievägledare. Om du inte har fått några användaruppgifter kan du kontakta någon av kommunens studie- och yrkesvägledare. Du kan också vända dig direkt till gymnasieantagningen.

Gymnasievalet

Gymnasievalet sker i olika steg. Du har möjlighet att välja och göra omval. När du har gjort ditt gymnasieval och den första antagningsperioden är slut, meddelar antagningsnämnden dig vilken skola och vilket program du är antagen till.

Därefter följer en omvalsperiod. Under omvalsperioden har du möjlighet att ändra ditt val eller att lägga till val. Mer information om detta får du av elevantagningen på Dalarnas kommunförbund eller från din studie- och yrkesvägledare.

Tidplan för gymnasievalet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Link till Region Dalarna

Information

Dalarnas kommunförbund

Gymnasieantagningen – Dalarnas Kommunförbund Länk till annan webbplats. (dalarnaskommunforbund.se)

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Jennie Forsberg
0248-70 474

Madeleine Blixt
0248-70 278

Postadress
Rättviks kommun
Stiernhööksgymnasiet
795 80 Rättvik

Besöksadress
Masvägen 15
795 32 Rättvik