Information på flera språk
1177
1177–Vårdguiden – New in Sweden - healthcare
har information på många olika språk. Informationen finns på webbsidor som går att skriva ut vid behov.
Allemansrätten
Naturvårdsverket har tagit fram broschyrer och foldrar om allemansrätten på flera olika språk.
Dricksvatten, rökförbud och handhygien
Affischer – Migrationsverket har tagit fram affischer för utskrift med information om dricksvatten, rökförbud och handhygien.
Brandsäkerhet i hemmet
Brandskyddsföreningen har en gratis webbutbildning om brandsäkerhet i hemmet. Lär dig förebygga och hantera den typ av brandolyckor som dagligen inträffar i svenska hem.
Ny i Sverige
UR – Utbildningsradion har tagit fram programmet Ny i Sverige.
För att känna sig delaktig i landet Sverige är det bra med grundläggande kunskap om hur samhället är uppbyggt samt fungerar.
Sorteringsinformation på andra språk
Förpacknings- och tidningsinsamlingen har informationsblad (tvåsidiga för utskrift) på 22 vanligt förekommande språk i Sverige.
Skola
Skolverket har information till nyanlända elever och föräldrar eller vårdnadshavare om hur skolväsendet fungerar i Sverige. Här finns broschyrer för utskrift (flersidiga) med kortfattade beskrivningar om skolsystemet, från förskola till gymnasium, på flera språk.
Varning för giftiga svampar!
Giftinformationscentralen har tagit fram information på 29 olika språk. Broschyr med bilder och information om de farligaste giftsvamparna i Sverige.
Sluta röka
Sluta-röka-linjen har tagit fram informationsblad (ensidigt för utskrift) på åtta olika språk.
Övrigt
Transportstyrelsen har tagit fram information och kontaktuppgifter på 23 olika språk.
Hallå konsument Hit kan du vända dig med frågor om köp av varor och tjänster, villkor i avtal, reklamationer, att handla hållbart och annat som du som konsument behöver hjälp med. Information finns på 14 olika språk.
Trafikverket "Välkommen som trafikant i Sverige", "Säkerhet i bilen" och "Allt om körkort". Broschyrer på 15 olika språk. Alla tre är inte översatta till alla 15 språk.
Riksdagen Här finns information på olika språk, lättläst svenska, Daisy-talböcker och punktskrift.
Denna sida uppdaterades 2019-08-26 av Carl-Johan Uhlin