Vilket stöd kan du få?

Samhället erbjuder olika stöd för dig som är nyanländ så att du ska komma in i samhället och börja arbeta eller studera.

Etableringsinsatser

För att du så snabbt som möjligt ska lära dig svenska, börja arbeta och klara din egen försörjning erbjuder Arbetsförmedlingen etableringsinsatser i form av olika aktiviteter. Vilka aktiviteter det handlar om anges i en plan som tas fram av Arbetsförmedlingen tillsammans med dig. För att få veta om du kan få etableringsinsatser ska du kontakta Arbetsförmedlingen så snart som möjligt på telefon: 0771- 416 416

Är du ny i Sverige men inte flykting?

Om du är ny i Sverige men inte är flykting och vill lära dig svenska, erbjuder kommunen undervisning i svenska (Svenska för invandrare – SFI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.).

För att söka arbete eller få mer information om arbetsmarknaden ska du vända dig till Arbetsförmedlingen på telefon 0771-416 416.

Rådgivningsbyrån

Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning i frågor som rör asyl, familjeåterförening, svenskt medborgarskap och allt övrigt som rör den svenska utlänningslagstiftningen. På rådgivningsbyrån arbetar jurister och statsvetare med lång erfarenhet från utlänningsrättsområdet. Alla medarbetare jobbar ideellt.

Rådgivningsbyrån ligger på Gyllenstiernsgatan 14 i Stockholm, T-bana Karlaplan.

Telefon: 0200-88 00 66