Rättviks kommun
Rättviks kommun
2015-05-29

Rättviks företagsklimat är nu ännu bättre, igen!

Rättvik har förbättrat sitt resultat i Svenskt Näringslivs mätning de senaste 6 åren och har nu för första gången Dalarnas högsta sammanfattande omdöme. Undersökningen sker varje år i landets 290 kommuner. Företagare fyller i en enkät som innehåller frågor om skola, kommunens service, politikers attityder och liknande.

– Det är såklart väldigt glädjande. Den här mätningen är ingen exakt vetenskap, men vi ser en tydligt positiv trend och det betyder mycket för alla oss som jobbar med utvecklingsfrågor i Rättvik, säger Rättviks kommuns näringslivschef Markus Svensson.

– Vårt arbete med Camp Norway, Tillväxt och Tillsyn, Meteorum, Rättvisa Affärer och andra projekt tror jag har haft stor betydelse för detta. Dessutom har skolorna i Rättvik visat fantastiska resultat. Rättviks engagerade politiker och tjänstemän samt såklart företagarföreningarna bidrar starkt, fortsätter Markus.

Näringslivsutveckling är ett lagspel och vi har blivit väldigt mycket bättre på att bejaka det, nu är det bara att anstränga sig ännu hårdare för att ytterligare flytta fram Rättviks positioner, säger Markus.

I september släpps rankingen mellan kommunerna i Sverige, som grundar sig i enkätsvaren. Med största sannolikhet kommer alltså Rättvik åter igen att förbättra sig där.