Rättviks kommun
Rättviks kommun
2015-02-10

Gratis WiFi för besökare i Rättviks centrum

Bild på Rättviks kommuns it-strateg, Tony Flink.

Tony Flink. Foto: © Stefan Westlund.

Lagom till Camp Norway får  alla som vistas i Rättviks centrum tillgång till fritt WiFi. Området sträcker sig från Rättviks kulturhus till Torget och mot Knektplatsen.

Besökare i Rättvik kan söka bland tillgängliga WiFi-nät och koppla upp sig gratis. Det behövs inget internetabonnemang för att surfa.
– Det här är jättebra för de som kommer från utlandet. För dem är det annars dyrt att surfa. Nu blir det helt fritt att söka information säger Per Norman, Rättviks Handel.

Samarbete

Införandet av gratis surf i Rättvik är ett samarbete mellan Leksands Sparbank, Rättviks Handel, Föreningen Näringsliv Rättvik (Närvik) och Rättviks kommun. Inom kommunen har flera förvaltningar samarbetat.

Lars Enlund, samhällsutvecklingschef i Rättviks kommun säger att troligen hade inte var och en haft råd att genomföra projektet. Lars menar att det här bara är starten på samarbetet och att det i framtiden ska resultera i fler projekt. "Det är bara fantasin som sätter gränser."

Ökad tillgänglighet

– Vi vill öka tillgängligheten! Vi vill locka fler besökare! Tanken är att våra besökare enkelt ska kunna söka information om bland annat evenemang och sevärdheter i kommunen. Vi har alla samma intresse – att få en ökad tillväxt i Rättvik, säger näringslivschefen Markus Svensson.

– Vår besöksguide på rattvik.se ger en unik möjlighet att hitta all information på ett ställe säger kommunens webbredaktör, Yvonné Wennberg Öhrnell. I besöksguiden finns information om allt från skomakare, fotvård och matserveringar till logi, besöksmål och uttagsautomater.
Besöksguiden inkluderar information för rörelsehindrade, hörsel- och synskadade och tack vare vår nya WiFi har ännu fler möjlighet att upptäcka allt vad kommunen har att erbjuda.

WiFi-nätet har begränsad hastighet.

– Det är inte meningen att man ska kunna ladda ner filmer eller att de som bor i centrum ska kunna säga upp sina internetabonnemang, säger
Rättviks kommuns it-strateg, Tony Flink.

Gratis WiFi på fler platser

Svenska Kyrkan har gratis WiFi i Rättviks Församlingshem och Olofsstugan under Camp Norway.