2023-06-07

Företagsstafetten besöker Evas Nagelvård

Gruppbild från företagsstafettens besök hos Evas Nagelvård.

Ulrica Momqvist överlämnar stafettpinnen till Eva Ollas. Till höger står Helena Back.

Eva Ollas har alltid varit intresserad av naglar. Efter flera månaders intensiv utbildning i Stockholm tog hon sin examen som nagelterapeut 2006. Under utbildningen fick hon lära sig allt om vackra naglar och en hel del om nagelsjukdomar och handens samt fingrarnas alla funktioner.

Eva startade sitt företag vid sidan om sitt arbete på Räddningstjänsten. Från början tog hon emot kunderna hemma men redan efter ett par månader flyttade hon till en befintlig salong på Dalagatan. Efter ett antal år flyttade hon sin salong till ”Rättvikshälsans gamla lokaler” intill Enåbron.

– Ja, det är nu tio år sedan så snart är det dags för ett jubileum. Lokalerna är perfekta för min verksamhet och läget är toppen, säger Eva Ollas.

Evas kunder har alla olika önskemål. Hon erbjuder naturligtvis klassisk manikyr där hon tar hand om och vårdar kundens egna naglar, men många kunder önskar också någon form av förstärkning.

– Ja, det finns olika typer av material med skiftande innehåll och tjocklekar. Kunderna kan välja både längd, form, färg och eventuella dekorationer. Vanligast är dock en lättare förstärkning och lackning. Det viktigaste för mig är att kunderna är nöjda och känner sig fina när de går härifrån, säger Eva.

Majoriteten av hennes kunder är stamkunder med inbokade tider men under sommaren brukar hon kunna ta emot en och annan drop-in. Innan vi avslutar vårt samtal vill Eva betona hur viktigt det är att välja en utbildad och duktig nagelterapeut.

– Ja, det gäller att veta vad man gör. Nagelbädden är väldigt känslig och det kan bli stora skador och till och med permanenta skador om man gör fel. Naglar är ett hantverk. Vill man ”göra naglar” ordentligt och börjar från grunden tar det minst 2,5 timme innan det är klart.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Det är nog att vi har allt här och så nära inpå. Här finns ju massor av aktiviteter och det är så fantastiskt. Rättvik måste vara en perfekt plats för en aktiv familj!

Vad tycker du att kommunen ska fokusera på framöver?

– Jag saknar någon form av informationsportal där den som är intresserad kan se vad Rättvik har att erbjuda både vad gäller företag, tjänster och fritidsaktiviteter. Skulle också vara bra om kommunen jobbade mer aktivt med att försöka få hit mellanstora företag som skapar arbetstillfällen. Färdigställ mark för byggnation, både för företag och privatpersoner. Kan vi erbjuda tomter kan fler flytta hit.

Vi tackar för ett trevligt och informativt besök. Eva skickar nu stafettpinnen vidare till Susanne Englabris som driver Lustigsgården och företaget studio TS-Taste for style. Besöket kommer att äga rum i augusti.

Vid företagsbesöket deltog Ulrica Momqvist, kommunstyrelsens ordförande, Helena Back från näringslivsteamet och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information