2023-05-15

Företagsstafetten besöker AD Butik

Gruppbild från företagsstafettens besök hos AD Butik.

Fredrik Ollén till vänster och Henrik Knapp till höger överlämnar stafettpinnen till Fredrik Torrång.

Företaget Autodelar startades i Rättvik på 60-talet och hade under många år hela Dalarna som upptagningsområde. Sedan 1971 har butiken funnits på lilla industriområdet men 2021 såldes den till Stefan Sandell. Nu finns företaget AD Butik i lokalerna som byggts om och renoverats.

På plats vid vårt besök är Fredrik Torrång som är ansvarig i butiken. Han är ursprungligen från Göteborg och har bland annat arbetat som reservdelsman på Volvo i Varberg.

– Ja, jag har förutom de fyra år jag arbetade som bilmekaniker på Elirab här i Rättvik, arbetat inom bildelskedjan, antingen som utesäljare eller som säljare för bildelar, säger Fredrik Torrång.

I butiken som har öppet måndag till lördag, hittar du det mesta. Här finns i princip allt till ett fordon, till exempel bil- och lastbilsdelar, oljor, oljefilter, bilvårdsprodukter med mera. AD Butik har ett enormt stort utbud av produkter. De är fria att ta in olika varumärken och har dessutom möjlighet att anpassa sitt sortiment efter kundernas önskemål.

– Det som går mest är nog oljefilter men annars varierar det. Vi säljer till privatpersoner men naturligtvis också till bilfirmor, åkare och andra entreprenörer, säger Fredrik.

Att Fredrik är genuint intresserad går det inte att ta miste på och han gillar att hjälpa sina kunder. Butiken går bra och omsättningen har ökat med ungefär 100 procent sedan starten 2021. Just nu planerar de ett par event under Classic Car Week där ett flertal leverantörer kommer att finnas representerade.

– Intresset för rekond ökar och därför vill vi passa på att ge information och sprida kunskap om både tekniker och produkter. Jag är själv intresserad av amerikanska bilar så ett evenemang som detta kan ju inte bli mycket bättre, avslutar Fredrik.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Jag gillar att alla företagare hjälps åt. Jag upplever att man får hjälp med det mesta. Kan inte ett enskilt företag svara på en fråga eller leverera en produkt eller tjänst hänvisas man nästan alltid till ett annat rättviksföretag. Vi hjälper varandra.

– Vi har barn som går i kommunens skolor och det fungerar bra.

Vad tycker du att kommunen ska fokusera på framöver?

– Bygg lägenheter och säkerställ att det finns byggbar mark. Se till att vi får bra och informativa skyltar längs med Riksvägen.

Vi tackar för ett trevligt och informativt samtal. AD Butik skickar nu stafettpinnen vidare till Totalteknik som vi besöker inom några veckor.

Vid dagens företagsbesök deltog Fredrik Ollén, kommunstyrelsens förste vice ordförande, Henrik Knapp, Bygglovsadministratör och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information