2023-05-09

Företagsstafetten besöker Hårstudion

Gruppbild från företagsstafettens besök hos Hårstudion i Rättvik.

Ulrica Momqvist som står till vänster överlämnar stafettpinnen till Sandra Ollas. Till höger står Lena Krånglin.

På Storgatan i Rättvik ligger Hårstudion, en liten salong som ägs och drivs av Sandra Ollas. Sandra är född och uppvuxen i Boda där hon idag bor med sin sambo, två barn och åtta hästar.

Eftersom hästar är Sandras största intresse valde hon att gå en hästutbildning på Stiernhööksgymnasiet. Hon trivdes väldigt bra men visste redan då att det var frisör hon ville utbilda sig till och jobba som i framtiden. Efter studenten gick hon ett år på en godkänd privat frisörutbildning i Falun och efter det började hon arbeta på Herrsaxen på torget i Rättvik.

I december 2013 startade Sandra egen salong.

– Ja, jag fick möjlighet att ta över de här lokalerna på Storgatan och i år har jag drivit Hårstudion i tio år. Det går bra för mig och jag har en trogen kundkrets som kommer tillbaka gång efter gång. Mina kunder kommer främst från Rättvik och Leksand. Men sommartid tar jag emot hela familjer som passar på att klippa sig när de är på semester. Önskemålen variera men det vanligaste är klippning, färg och/eller slingor, säger Sandra Ollas.

Sandra trivs som frisör. Hon upplever att jobbet är mycket varierande och hon tycker det är intressant att träffa så många olika typer av människor.

– Det är jätteroligt och det är viktigt att känna av vad varje enskild kund vill ha. Jag kan ge ett exempel. Vissa kunder pratar oavbrutet och då gäller det att ha svar på tal, andra vill att det ska vara helt lugnt och tyst, säger Sandra.

Förutom att sköta kundernas hår erbjuder Sandra även färgning av fransar och bryn samt håltagning i öronen.

Just nu tampas Sandra, som så många andra, med prishöjningar inom alla områden.

– Ja, visst är det så men jag upplever att mina kunder har förståelse för att även jag måste ta lite mer betalt. De allra flesta uppskattar att bli fina i håret och det känns ju väldigt bra, avslutar Sandra.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Jag tycker att det mesta finns här i kommunen. Det är hemtrevligt och här har vi många möjligheter.

Vad tycker du att kommunen ska fokusera på framöver?

– Fortsatt fokus på barn och ungdomar!

Vi tackar för ett trevligt och informativt besök. Sandra Ollas skickar nu stafettpinnen vidare till Evas Nagelvård som vi besöker om ett antal veckor.

Vid dagens företagsbesök deltog Ulrica Momqvist, kommunstyrelsens ordförande, Lena Krånglin, näringslivsteamet och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information