2023-04-19

Företagsstafetten besöker Studio Knarr

Helena Back, Andreas Nyström och Joanna Stridh.

Joanna Stridh (till höger) överlämnar stafettpinnen till Andreas Nyström. Till vänster står Helena Back.

Vi beger oss till Co:Point där vi möter Andreas Nyström som sedan fyra månader tillbaka driver företaget Studio Knarr.

Andreas hade arbetat många år inom IT-branschen när familjen bestämde sig för att flytta till Rättvik i mars 2018. Till en början hade han kvar sin anställning i Stockholm men det dröjde inte länge förrän han bytte till en ny arbetsgivare i Falun.

– Jag reste mycket inom Sverige och det tog för mycket tid i anspråk och blev inte hållbart i längden. Vår ambition var ju att livet skulle bli lite enklare här i Rättvik, så när jag erbjöds nytt jobb i Falun var beslutet ganska lätt att fatta, säger Andreas Nyström.

Andreas arbetade i Falun fram till förra året då han bestämde sig för att starta eget företag med fokus på design, kommunikation och marknadsföring. Nu har han har varit verksam i fyra månader och bygger successivt upp sitt team.

– Ja, idag är det jag som är anställd i företaget men jag har ett nära samarbete med ett flertal mycket kompetenta personer runt om i landet. Tillsammans bildar vi ett kreativt kollektiv med en samlad och bred kunskap inom branding*, design och kommunikation. Vi är en fullservicebyrå som jobbar med helheten. Förutom att skriva text är min styrka att bygga relationer och ”nätverka”, säger Andreas som även arbetat som musikjournalist i 15 år, drivit skivbolag och skrivit en hel del musik.
* Branding = Varumärkesbyggande

Ett namn som skapat intresse

Företaget heter Studio Knarr, ett namn som skapat både nyfikenhet och intresse. Vi ber Andreas berätta om tankarna bakom det lite ovanliga namnet.

– Ja, jag tycker ordet knarr knyter an till någonting som är genuint. För mig är det ljudet du hör när du går i snön eller över ett gammalt trägolv i en bagarstuga. ”Knarr” är ett namn som känns i hjärtat och förmedlar känslan av Dalarna, avslutar Andreas.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Jag älskar enkelheten både vad gäller familjeliv och föreningsliv. Man mår helt enkelt bra av att bo här.

Vad tycker du att kommunen ska fokusera på framöver?

– Jag tycker att kommunen måste skapa en plan för det lokala näringslivet och planera framåt. Vi har många småföretagare här på orten och då är det viktigt att kommunen backar upp och hjälper till där det går. Viktigt också att företagarna här i kommunen vågar satsa och se framåt. Kommunens politiker och tjänstemän måste vara tillgängliga.

Vi tackar för ett trevligt och informativt besök. Studio Knarr skickar nu stafettpinnen vidare till Still Design som vi besöker om några veckor.

Vid dagens företagsbesök deltog Joanna Stridh, kommunstyrelsens andre vice ordförande, Helena Back från näringslivsteamet och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information