2022-12-09

Pristagare hyllades vid kommunfullmäktigemötet

Stort grattis till de välförtjänta pristagarna! Pär Henriksson tilldelas Rättviks kommuns Hållbarhetspris 2022. Sara Orenäs tilldelas priset Årets medarbetare 2022 och Föreningen Utby Rallare tilldelas Rättviks kommuns Kulturpris 2022. Priserna delades ut under kvällens kommunfullmäktigemöte i Rättviks kommunhus den 8 december.

Pär Henriksson som håller i diplom och gåva.

Pär Henriksson tilldelas Rättviks kommuns Hållbarhetspris 2022.

Rättviks kommuns Hållbarhetspris 2022

Motiveringen lyder: ”Hållbarhetspriset 2022 tilldelas Pär Henriksson, Ore Energi. Pär äger och driver Ore Energi som länge levererat fjärrvärme i Furudal. Nu har han också investerat i en snabbladdningsstation för elfordon. Genom dessa klimatsmarta satsningar bidrar han till ett Hållbart Rättvik. Pär är mån om sin bygd och dess utveckling, han visar att Furudal är en ort att räkna med nu och i framtiden. En mycket värdig vinnare av årets Hållbarhetspris!”

– Jag är positivt förvånad och ärad att få utmärkelsen för Hållbarhetspriset. Jag gör mitt bästa för att även Furudal ska ha en bra och hållbar service. Stort tack för det fina priset, säger Pär Henriksson.

Sara Orenäs som håller i diplom och gåva.

Sara Orenäs tilldelas priset Årets medarbetare 2022.

Årets medarbetare 2022

Motiveringen lyder: ”Rättviks kommun har utsett Sara Orenäs på hemtjänsten Furudal Socialförvaltningen till Årets medarbetare 2022. Sara kommer alltid till jobbet med en glad och positiv attityd. Hon hjälper och ställer upp för både medarbetare och brukare. Hon lyckas motivera dom buttraste brukarna till det mesta. Kör det ihop sig så hjälper hon till att lösa problemet. Hon ställer alltid upp på extra pass när det behövs. Hon är helt klart en stjärna med ett hjärta av guld!”

– Jag trivs fantastiskt bra med mitt jobb och har världens bästa kollegor. Det är en stor ära att få priset som Årets Medarbetare, säger en glad Sara Orenäs.

 

Rune Blyberg, Lars Lindh, Bertil Bellander och Anders Palm står inomhus med diplom och priser.

Rättviks kommuns Kulturpris 2022 tilldelas Utby Rallare. Från vänster i bild: Rune Blyberg, Lars Lindh, Bertil Bellander och Anders Palm.

Rättviks kommuns Kulturpris 2022

Motiveringen lyder: ”Föreningen Utby Rallare har gjort och gör en insats för kulturen i Rättvik. Detta genom att bevara en historisk bild och fascinera både gammal och ung med sin anläggning av modelljärnväg i Utby gamla ladugård. Här får man följa med på en resa som tar oss genom ett Rättvikslandskap som återspeglar miljön från 1950-talet. Anläggningen är en historisk skatt och med detta pris vill Rättviks kommun visa sin uppskattning för ett verklighetstroget bygge och ett fantastiskt engagemang.”

– Väldigt roligt! Vi i Utby Rallare försöker på vårt sätt återskapa ett Rättvik från cirka 1960. Allt vi bygger har gamla fotografier som förlaga. Ett tips för er som vill se det vi skapat är att komma på visningen av modelljärnvägen den 28 december klockan 10–15. Är ni intresserade och har frågor så mejla gärna till utby.rallare@telia.com, hälsar Utby Rallare.