2022-03-21

Viktigt på riktigt bjuder in ungdomar och målsmän till föreläsningar och biovisning

Just nu pågår temat ”Relationer, sex och samtycke” och Viktigt på riktigt bjuder in till tre föreläsningar och en biovisning. Två föreläsningar riktas till ungdomar och en riktas till målsmän. Målet med föreläsningarna är att belysa ämnen som prostitution, ungas tankar om sin egen kropp, pornografi och samtycke.

Viktigt på riktigt är ett projekt som riktar sig till unga mellan 12–19 år som bor i Rättviks kommun. I projektet lyfts teman som kommunens ungdomar själva önskat. Genom olika aktiviteter som föreläsningar, skaparverkstad, samtalsgrupper med mera får ungdomarna lyssna, lära och diskutera. Genomgående är ungas hälsa i fokus och målet är att alla som deltar också känner sig delaktiga.

Affischen för temat ”Relationer, sex och samtycke”.

Aktiviteter inom temat "Relationer, sex & samtycke"

Sex - Vanliga fördomar och viktiga fakta

För dig som är 12–15 år. Barnmorskan Katarina Svensson Flood pratar om kropp, sex och relationer och rätten till sina gränser och samtycke kopplat till porr.

Se föreläsningen på plats eller digitalt. Anmälan till digital föreläsning görs via mejl till digidel@rattvik.se eller direktmeddelande (dm) på Instagram@viktigtpariktigt_ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Torsdag 31 mars klockan 16, Rättviks kulturhus och bibliotek. Samling klockan 15.30 på Wasaborg.

Ungas syn på sexualitet, kroppar och relationer - hur kan den påverkas av porren?

För dig som är målsman till unga i åldern 12–15 år. Barnmorskan Katarina Svensson Flood föreläser om vanliga fördomar som unga har om kropp, sex och relationer och hur unga ser på rätten till sina gränser och samtycke kopplat till porr.

Se föreläsningen på plats eller digitalt. Anmälan till digital föreläsning görs via mejl till digidel@rattvik.se. För mer info, ring 0248-70 191.

Torsdag 31 mars klockan 18, Rättviks kulturhus och bibliotek

Biovisning - Så jävla easy going (2022)

För dig som är 12 år och uppåt. Fri entré. Begränsat antal platser.

Fredag 22 april klockan 18, Wasa bio Rättvik

Föreläsning med föreningen #Intedinhora

För dig som går i åk 7–20 år. Saga från föreningen #Intedinhora föreläser om prostitution och samtycke i dagens samhälle. Frågestund och samtal efteråt för de som vill.

Onsdag 27 april klockan 18.30, Ungdomens hus Rättvik

Välkommen!

Mer information hittar du på Instagram@viktigtpariktigt_ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Aktiviteterna är ett samarbeta mellan ABF, Svenska kyrkan, Ungdomsmottagning Dalarna och Rättviks kommun.

Mer information

Läs mer projektet Viktigt på riktigt.