2021-12-20

Företagsstafetten besöker Nallens Entreprenad

Erik Nallén är född och uppvuxen i Rättvik och som riktigt ung hjälpte han gärna sin morfar som då drev byggfirma i kommunen. När det var dags för Erik att söka gymnasieprogram föll det sig ganska naturligt för honom att börja på byggprogrammet. Under gymnasieutbildningen drev han framgångsrikt två UF-företag, både i åk 2 och 3. Han fick i och med det tidigt smak på att driva eget och startade ganska omgående sitt första företag.

Erik Nallén och Fredrik Ollén.

Fredrik Ollén (till höger) överlämnar stafettpinnen till Erik Nallén.

Erik är nog att betrakta som en sann entreprenör. 2013 registrerade han aktiebolaget och sedan 2014 har han drivit Nallens Entreprenad. Redan efter något år hade verksamheten expanderat så pass mycket att sju nya medarbetare anställdes. Idag har Erik 20 anställda och han ser mycket ljust på framtiden.

– Ja det var ett jättestort steg att anställa den första personen, men jobben trillade in i snabb takt och på den vägen är det, säger Erik.

Nallens Entreprenad får förfrågningar och arbete både från företag och privatpersoner.

– Det är mycket så kallade ”ROT-jobb” men även många nyproduktioner. Man kan nog säga att det var i samband med att vi byggde sju av nio hus på Backängsvägen, som det tog fart ordentligt. Nu under pandemin har byggsidan ökat markant trots stora prishöjningar på material. Vi har haft mycket att göra och ser att det fortsätter in på 2022.

Erik trivs med att vara företagare och drivs av att utveckla sitt företag och se det växa. Idag har han en person anställd i rollen som kalkylator. Erik berättar att det är han som har kontakt med företagets kunder och räknar på jobb, vilket har varit en förutsättning nu när trycket varit så högt.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Ja, det är mycket som är bra. För min del är det exempelvis bra att vi har två bygghandlare i kommunen. Nära och bra!

Vad tycker du att kommunen ska fokusera på framöver?

– Jag har ju tjatat om nya tomter här i kommunen i flera år och nu ser vi det hända vilket är toppen. Vi har dessutom mycket kontakt med kommunens tjänstemän och det fungerar bra!

Vi tackar för ett trevligt och informativt möte. Erik skickar nu stafettpinnen vidare till Optileks.

Erik Nallén.

Företagets grundare och VD Erik Nallén.

Det här var det sista besöket för i år och den 14 januari 2022 besöker Företagsstafetten Kangs hälsa i Backa.

Vid dagens företagsbesök deltog Fredrik Ollén, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.