2021-12-16

Årets kulturpristagare och Årets medarbetare hyllades vid kommunfullmäktigemötet

Stort grattis till de välförtjänta pristagarna! Alva-Lou Borgvall och Johan Joliden tilldelas Rättviks Kulturpris 2021. Sofia Engblom Olsson tilldelas priset Årets medarbetare. Priserna delades ut under kvällens kommunfullmäktigemöte i Stiernhööksgymnasiets aula.

Kulturpristagarna håller upp en tavla med motiveringen samt en blombukett i en fin kruka.

Alva-Lou Borgvall och Johan Joliden tilldelas Rättviks Kulturpris 2021.

Rättviks Kulturpris 2021

– Vi känner att det är ett kall, ett slag ”måste”, att jobba med kultur på det sätt vi gör. Då känns uppskattningen med kulturpriset extra viktig. Det bidrar till att vi orkar med allt arbete och det visar att det vi brinner för gör skillnad. Att det vi gör träffar rätt och uppskattas. Vi har jättefina visioner för framtiden som vi jobbar med för fullt. Kulturpriset ger oss extra energi i det arbetet. Vi är väldigt tacksamma för priset och det betyder jättemycket, menar Johan och Alva-Lou.

Motiveringen lyder:

”Rättviks Kulturpris 2021 tilldelas Alva-Lou Borgvall och Johan Joliden för initiativet att bilda Rättviks Kultursällskap. De har med sin målmedvetenhet möjliggjort för både barn och vuxna att kunna spela amatörteater, dansa och musicera och samtidigt skapat ett nytt kulturutbud för rättvikarna och på så vis kompletterat vårt föreningsliv. De har även visat ett gott ledarskap, ett stort engagemang och driv i samband med uppsättningen av Ronja Rövardotter i Skålberget sommaren 2021.”

Sofia håller upp en tavla med motivationen samt en blombukett.

Sofia Engblom Olsson tilldelas priset Årets medarbetare 2021.

Årets medarbetare 2021

– Det är en stor ära att få priset. Fantastiskt roligt att det är vårdnadshavare som nominerat mig och uppskattar mitt arbete. Att det arbete som ligger bakom barnens dagar på förskolan syns och uppskattas, säger Sofia.

Motiveringen lyder:

”Rättviks kommun har utsett Sofia Engblom Olsson (barn- och utbildningsförvaltningen) på Nallegården i Ingels, till Årets medarbetare 2021. Den här fantastiska förskolläraren skapar arbetsglädje inom gruppen. Hon är engagerad och genuint intresserad av att lära barnen. Hon skapar nya miljöer hela tiden vilket gör det spännande och kul att vara barn på Nallegården. Hennes fantasi är oändlig! Alla barn borde få ha en Sofia på förskolan.”