2021-11-19

Rättviks kommun klättrar i Lärarförbundets ranking av Sveriges bästa skolkommun

Rättviks kommun klättrar 17 placeringar i Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun 2021. Vi hamnar på 36:e plats i årets ranking vilket är en förbättring från år 2020 då vi slutade på en 53:e plats.

Rättviks kommun har andraplatsen i Dalarnas län och Orsa kommun har förstaplatsen (9:e plats i Sverige).

Varje år rankar Lärarförbundet alla Sveriges skolkommuner med syfte att uppmuntra kommuner som ger goda förutsättningar för sina elever, lärare och skolledare. Rankingen Bästa skolkommun riktar sitt fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan.

– Det är alltid kul att få bekräftelse på att man gör någonting bra. Och det gör vi i Rättviks kommuns skolor. Det är också positivt att vi kontinuerligt gör det över tid. Vi har varit topp hundra under många år nu. Sedan är det viktigt att komma ihåg att denna rankning utgår från Lärarförbundets utvalda frågor. Men vi måste ta vara på det den visar och ta till oss de utvecklingsmöjligheter som vi har för att bli ännu bättre för våra barn, elever och personal, säger Lars Kratz, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Vill du ta del av hela rankingen kan du läsa mer på Lärarförbundets sida Bästa skolkommun 2021. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.