2021-09-20

Företagsstafetten besöker Rättviks VVS

Det var 2014 som Ulf Back startade företaget tillsammans med Björn Ryttar från Leksand. De arbetade tillsammans i några år men sedan 2020 är Ulf ensam ägare till Rättviks VVS. De samarbetar dock fortfarande, nu senast med det stora multihall-bygget på Hedslund.

Personal.

Delar av personalen på Rättvik VVS.

Rättviks VVS har idag en omsättning på cirka 18 miljoner kronor. De har 13 anställda varav tre personer som arbetar administrativt på kontoret. Arbete har de gott om och Ulf menar att de, till och från, skulle behöva ytterligare två montörer.

– Multihallen har tagit mycket kapacitet i anspråk men det är framför allt inom värmepumpsmarknaden som ökningen är konstant. Det vi ser är att färre och färre eldar med ved och det påverkar naturligtvis marknaden. Pandemin har också bidragit till resultatet. Det är fler som fixar hemma och vi har renoverat många badrum under året, säger Ulf.

Företaget växer och nu väntar de på att även kunna flytta in i grannlokalen på Snickerivägen. Fastigheten ägs av RFAB och än återstår en del arbete innan de får tillgång till lokalen.

– När vi väl kan flytta in får vi bland annat tillgång till ytterligare omklädningsrum och ett större personalrum/fikarum. Vi får en totalyta på nästan 500 kvadratmeter vilket kommer att bli bra.

Ulf och hans hustru Tina ser framtiden an med tillförsikt. Dottern Malin, som också arbetar i familjeföretaget är just nu mammaledig men Tina berättar att hon i framtiden ska ta över VD-rollen.

– Ja, vi får se när det blir. Jag har ju passerat 60 år så vi får väl börjar med att jag är ledig ett par dagar i veckan, avslutar Ulf med ett leende.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Vi tycker det är bra att Rättvik fortsätter att utvecklas som turistort. Våra evenemang betyder mycket. Det är härligt att se hur det byggs på Helsingland och vi välkomnar fler båtplatser. Stor eloge också till dem som engagerat sig i Vikarbyns båthamn.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

– Som så många andra tycker vi att det måste fram fler attraktiva tomter, centralt men även i byarna. Tror också att det skulle bli både bättre och trevligare om kommunens ”miljö- och plan” intog en mer rådgivande ställning i kontakten med dem som vill bygga.

Vi tackar Ulf och Tina Back samt all personal som deltog vid mötet. Ulf skickar nu stafettpinnen vidare till Nils Edfalk på Edgyr som vi kommer att besöka i slutet av oktober.

Ulrika Momqvist och Ulf Back.

Ulrika Momqvist överlämnar stafettpinnen till Ulf Back.

Vid fredagens företagsbesök deltog Ulrica Momqvist, ordförande i kommunens allmänna utskott och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.