2021-09-13

Företagsstafetten besöker Wiknander & Co

Malin har arbetat med ekonomi sedan hon som 20-åring fick sitt första drömjobb. Med Stockholm som bas reste hon världen runt som ekonom inom en internationell koncern som utvecklade affärssystem på Mac-datorer. Malin berättar att det var en kul och mycket lärorik tid men efter 1,5 år sökte hon sig vidare och började arbeta i ett Family office.

Malin Wiknander och Joanna Stridh.

Joanna Stridh (till höger) överlämnar stafettpinnen till Malin Wiknander.

– Då var det ett helt nytt koncept där min uppgift var att hjälpa förmögna familjer med komplexa ekonomier. Jag fick chansen att bygga upp företagets ekonomiavdelning med ett gediget ekonomisystem. Mycket handlade om dokumentation, försäkringar och arvsfrågor, men jag fick även vara med och starta upp stiftelser och bolag. Man kan kanske förenklat säga att jag jobbade med duktiga entreprenörer som inte gillade administration, säger Malin.

2014 flyttade Malin och hennes man till Göteborg där hon fick en anställning på Ernst & Youngs nya avdelning för interim-service. Efter ungefär tre år fick paret sitt första barn och det var dags att flytta hem till Rättvik. Malin beskriver sig själv som en klassisk hemvändare - uppvuxen i Rättvik - studier och arbete på annan ort - bilda familj och flytta hem.

Malin har hunnit få sitt andra barn och under föräldraledigheten passade hon på att starta sitt bolag Wiknander & Co. Nu har hon precis startat ytterligare ett företag, dotterbolaget Clerkin AB, tillsammans med sin gamle chef från Stockholm.

– Det här ger mig en trygg och stabil grund att stå på. Det har också lett till att jag nu vågat anställa en person som börjar här hos mig på måndag.

I framtiden ser hon sig själv och sitt företag som en ekonomibyrå som ser till att ge mer än ”bara” redovisning. Jag vill jobba med kunder som vill utvecklas och som ser oss som en långsiktig ekonomipartner.

– Det är min uppgift att ställa de rätta frågorna, avslutar Malin.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Närheten till allt – och vi har verkligen allt. Det är den bästa tänkbara kommunen att bo i med barn. Det geografiska läget och möjligheten att kunna åka till Stockholm på ett möte över dagen.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

– Jag vill att fler ska kunna flytta hit. Vi har många vänner som vill flytta tillbaka men som inte hittar ett bra och tilltalande boendealternativ. Vi fick möjlighet att ta över en släktgård men den chansen har inte alla.

Vi tackar Malin Wiknander för ett trevligt och informativt möte. Malin skickar nu stafettpinnen vidare till Isa Persson på Microgreens som vi besöker under oktober månad.

Malin Wiknander sittande framför datorn.

Malin Wiknander.

Vid dagens företagsbesök deltog Joanna Stridh, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information