2021-08-02

Företagsstafetten besöker Dalfors Skogsentreprenad AB

Lars-Olov och Ulrica syns i halvfigur inomhus med stafettpinnen mellan sig i sina händer.

Lars-Olov Hansson tar emot stafettpinnen från Ulrica Momqvist.

Det var Lars-Olovs far och hans bror som startade företaget under 60-talet och sedan dess har arbetet löpt på. När Lars-Olov slutade grundskolan blev han erbjuden jobb på företaget och sedan dess har han arbetat och drivit Dalfors Skogsentreprenad i Furudal.

Företaget erbjuder sina kunder allt från planering, röjning och avverkning till grävning, transporter med mera och de marknadsför sig under devisen ”proffs i skogen”.
Idag ägs företaget av bröderna Hansson, det vill säga av Olov och hans bror Lennart.

– Vi har utvecklat företaget successivt och vi är idag 12 anställda, säger Lars-Olov. Tyvärr förlorade vi för en tid sedan en stor upphandling vilket innebär att vi nu måste dra ner på personalstyrkan.

Lars-Olov berättar att det är svårt att pressa priserna ytterligare då det krävs stora investeringar i branschen. En så kallad skördare kostar exempelvis runt 6 miljoner kronor och Dalfors Skogsentreprenad äger för tillfället tre stycken.

Lars-Olov syns i halvfigur sittandes i kontorsmiljö med papper och pärmar med mera.

Lars-Olov Hansson på kontoret i Furudal.

Vad tycker du är bra med Rättvik?

– Ja, jag vet faktiskt inte. Jag har bott här i hela mitt liv och har svårt att nämna något speciellt.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

– Jag tycker kommunen ska visa ett större intresse för skogen och engagera sig. Sverige är ett skogsland och det är viktigt att kommunen har ett gott samarbete med Skogsstyrelsen och de stora skogsbolagen. Viktigt också att privatpersoner sköter sin skog. Omarrondering är ett måste!

Vi tackar Lars-Olov för ett trevligt och informativt möte. Fredagen den 13 augusti besöker Företagsstafetten Kiropraktor Martin på BMB.

Vid fredagens företagsbesök deltog Ulrica Momqvist, ordförande i kommunens allmänna utskott och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Händer som håller i den vackert svarvade och dekorerade stafettpinnen.

Företagsstafettens stafettpinne vandrar vidare från ett företag till ett annat.