2021-07-30

Kokningsrekomendation av vattnet i Vidablick, Rättvik

Alla kunder som är anslutna till kommunalt vatten i Vidablick på Urtäppsvägen, Modigsvägen, Dahlsvägen samt Vidablicks Café uppmanas att koka sitt dricksvatten.

Det kommunala bolaget Dala Vatten och Avfall AB (DVAAB) meddelar detta på sin webbplats.

I samband med analysresultat från schemalagd vattenprovtagning har DVAAB fått indikationer på att dricksvattnet kan innehålla förhöjda halter av mikroorganismer. DVAAB arbetar nu med att omsätta vattnet i systemet och ta förnyade vattenprover. Tills vidare uppmanar DVAAB de boende i Vidablick att koka sitt dricksvatten som en säkerhetsåtgärd.

Läs gärna mer om vad en kokningsrekommendation innebär. Länk till Livsmedelsverkets webbsida om att koka dricksvatten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tankvagn med vatten placeras inom kort ut längst in på Dahlsvägen. Medtag egna kärl. I första hand uppmanar DVAAB dock de som kan att koka och använda vattnet från kranen.

DVAAB kommunicerar ytterligare information kring händelsen via SMS och deras egen webbplats, dalavattenavfall.se (se länk nedan).

För mer information och senaste nytt hänvisar vi till Dala Vatten och Avfall AB:s egen webbplats via denna länk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.