2021-06-21

Företagsstafetten besöker Anders Traktorservice

Anders Lundin och sonen Erik hälsar oss välkomna till de stora lokalerna på Industriområdet i Rättvik. Vi möts av en febril aktivitet. Det råder ingen tvekan om att det just nu är högtryck både vad gäller reparationer och försäljning av nya produkter i butiken.

Fredrik Ollen, Anders Lundin och Erik Lundin.

Fredrik Ollen tillsammans med Anders och Erik Lundin.

Anders som ursprungligen kommer från Falun utbildade sig till lantbrukare på Lantbruksskolan i Rättvik. Efter utbildningen började han arbeta som instruktör och reparatör på skolan.1989 startade han Anders Traktorservice, ett företag som utför reparationer och service av bland annat traktorer, gräsklippare, motorsågar med mera. Anders köpte nuvarande lokal av Rättviks kommun 1996. Lokalen, som då var 400 kvadratmeter, har byggts till i flera omgångar och inrymmer idag stora utrymmen för reparationsarbeten men också butik och kontor.

I dagsläget har företaget tio anställda, en av dessa är sonen Erik som började för 1,5 år sedan. Anders berättar att han blev väldigt glad när Erik ville börja i familjeföretaget som nu fortsätter att expandera.

– Vi tycker om att reparera och serva, och vi hjälper gärna ortens bönder om de får problem, säger Anders.

Vad tycker ni är bra med Rättvik?

Rättvik är en härlig kommun att leva i! Läget är perfekt och vi har många företag som gå bra och har gott renommé. Det finns redan nu mycket att göra på fritiden men här i Rättvik finns många aktörer och föreningar som utvecklar nya aktiviteter hela tiden – det är en stor fördel.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

Vet inte, kan faktiskt inte komma på något…

Vi tackar Anders och Erik för ett trevligt och informativt möte. Anders skickar nu stafettpinnen vidare till Modulpool som vi besöker efter sommaren.

Vid företagsbesöket deltog Fredrik Ollén, kommunstyrelsens förste vice ordförande och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.