2021-06-14

Företagsstafetten besöker En frisersalong

Frida Pehrs, Caroline Ollas, Martin Clarstedt och Joanna Stridh.

Veckans företagsbesök på En frisersalong. Från vänster Frida Pehrs, Caroline Ollas, Martin Clarstedt och Joanna Stridh.

Nu är det klippt, sa Martin Clarstedt och skrattade när han gick in till fredagens företagsbesök – En frisersalong i centrala Rättvik.

Frida Pehrs startade salong redan för tio år sedan. Men sedan 2016 driver hon och Caroline Ollas salongen i nuvarande lokaler. Här tar de emot kunder från hela Dalarna och även ett stort antal fritidshusägare som passar på att komma till salongen när de är på besök i Rättvik.

De är båda övertygade om att det krävs en stor seriositet för att lyckas i branschen. Det är en självklarhet att ha rätt utbildning, gesällbrev och licens. Frida berättar också att de lägger stor vikt på hållbarhet. De använder exempelvis enbart veganska produkter som är klimatkompenserade och inte har testats på djur. Avfallshanteringen är också viktig och de källsorterar allt.

Marknadsför sig gör de på sociala medier. Många får inspiration och följer trender på Instagram och Pinterest. Det är inte ovanligt att de får bokningar via Facebook.

Vad tycker ni är bra med Rättvik?

– Man är stolt över att vara från Rättvik! Vi har så mycket här i kommunen. Man upplever det när man bott på annat håll under en tid. Geografiskt bra läge med närhet till det som inte finns på hemmaplan. Frida som har barn lyfter också förskolorna som hon tycker fungerar väldigt väl. Tycker också det är positivt att kommunen planerar för ett Familjens Hus. Vi uppskattar också Rättviks sätt att sköta tillsyn. Många i branschen vittnar om skyhöga tillsynsavgifter. Här får vi betala för utfört arbete. Vi kan också ställa frågor och få råd och hjälp.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

– Det måste byggas fler lägenheter så det blir lite rotation på bostadsmarknaden. Vi är många unga som söker hus i Rättvik och det finns ett alldeles för litet utbud.

Vi tackar Frida Pehrs och Caroline Ollas för ett trevligt och informativt möte. Frida skickar nu stafettpinnen vidare till Kiropraktor Martin och BMB som vi besöker efter sommaren.

Joanna Stridh, Caroline Ollas och Frida Pehrs i frisersalongen.

Joanna Stridh överlämnar stafettpinnen.

Frida Pehrs och Caroline Ollas i frisersalongen.

Frida Pehrs och Caroline Ollas är stolta över att komma från Rättvik.

Närbild på händer som schamponerar hår.

Schamponering i frisersalongen.

Vid dagens företagsbesök deltog Joanna Stridh, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, Martin Clarstedt, tillförordnad näringslivschef och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.

Mer information