2021-05-10

Företagsstafetten besöker Bergs trafik

Bergs trafik ligger på Berg Olles väg på Stora industriområdet och drivs av bröderna Erik Eriksson och Peo Berg. Företaget har en lång historia och startades av en släkting för exakt 100 år sedan. År 1921 införskaffades den första bussen som skjutsade resande till och från Stockholm. En tur som då kunde ta ett par dagar.

Erik Eriksson och Andreas Timberg.

Vid fredagens besök träffade vi Erik Eriksson och Andreas Timberg (till höger) som varit anställd på företaget i 2,5 år.

Idag har Bergs trafik ett tio-tal anställda och ett stort antal fordon med olika funktioner. Majoriteten av beställningarna kommer från kringliggande företag. Det finns också möjlighet för privatpersoner att hämta mindre kvantiteter av jord, grus och sand med egen släpvagn. Ett annat område som ökar den här tiden på året är trädfällningen. Många väntar för länge med att ta ned sina träd och då krävs det både ett brett kunnande och ett stort säkerhetstänk.

Vad tycker ni är bra med Rättvik?

– Vi tycker det är jätteroligt att kommunen nu satsar lite extra på stranden. Det är ett fint område som kan nyttjas mer. Det är många som vill flytta hit så vi ser gärna att kommunen satsar på ännu fler tomter i Rättvik. Vi är jättenöjda med den kontakt vi har med Rättviks kommuns tjänstemän gällande exempelvis snöröjningen som vi sköter på ett par skolor i kommunen. Vi har också en nära och bra relation med räddningstjänsten.

Vad kan bli bättre i Rättvik?

– Det får inte ta så lång tid att komma igång med en byggnation. Det måste gå fortare att få exempelvis bygglov. Vi tror också att fler skulle flytta hit om kommunen kunde erbjuda riktigt fina tomter i attraktiva lägen.

Vi tackar Erik Eriksson och Andreas Timberg för ett trevligt och informativt möte. Erik skickar nu stafettpinnen vidare till En Frisersalong som vi besöker om några veckor.

Erik Eriksson, Andreas Timberg och Joanna Stridh.

Joanna Stridh överlämnar Stafettpinnen till Erik och Andreas.

Vid dagens företagsbesök deltog Joanna Stridh, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande och Annette Riesbeck ordförande i Närvik. Besöket arrangerades i samarbete mellan Rättviks kommun och Närvik.