2021-02-26

"Mina sidor" och digitalt kösystem hos Rättviks Fastigheter

Den 1 mars aktiverar Rättviks Fastigheter (RFAB) ”Mina sidor” och den digitala bostadskön.

– Det känns bra att vi kommit hit och kan erbjuda, både våra befintliga och kommande bostadskunder, en bättre lösning både i uthyrningsprocessen och i den dagliga kontakten med oss, säger Björn Evbjer, VD på RFAB.

Tidigare har principen ”först till kvarn” gällt för lediga lägenheter. Lediga lägenheter publicerades på webbplatsen. Sedan anmälde sökande sitt intresse och processen gick vidare. Detta krävde en hel del administrativt arbete och har inte fungerat optimalt.

Det nya digitala systemet

Med det nya digitala systemet kommer lägenheterna att ligga ute i cirka sju dagar. Under den tiden kan alla som skaffat en användare på "Mina sidor" lämna sitt intresse. De sju kunder som sedan har högst köpoäng får ett erbjudande att inom några dagar boka en visning på lägenheten och tacka ja eller nej till erbjudandet. Den som tackat ja och har högst köpoäng får ett erbjudande att skriva kontrakt förutsatt att övriga grundkrav i uthyrningspolicyn är uppfyllda.

På "Mina sidor" kommer befintliga bostadskunder bland annat kunna se sin hyresavi och göra felanmälan.

Fördelar

Det finns många fördelar med det nya digitala systemet, både för kunden och för RFAB:s medarbetare. Uthyrningsprocessen blir mer automatiserad och det blir färre manuella steg att arbeta med. Det kommer frigöra värdefull tid som kan läggas på andra delar kring uthyrningsprocessen.

Digital signering av avtal införs också vilket både är bra för miljön och för kunder som inte kan komma in till kontoret för kontraktsskrivning.