2020-08-20

Solrosfältet vid Stiernhööksgymnasiet öppnar för självplock

Vi vill att hela Rättvik med omnejd fylls av härliga solrosor! Vi blir extra glada om du samtidigt skänker en frivillig gåva till Majblomman. Beloppet bestämmer du själv.

Plocka hem eller ge bort och gör någon glad med en solros! Swisha Majblommans riksförbund: 123 901 90 76 Skriv "solros" i kommentarsfältet. Alla bidrag går direkt till Majblomman. Att betala är frivilligt och beloppet bestämmer du själv. Kom ihåg att ta med en sekatör. Stjälkarna är för grova för att brytas av.

Stor succé

2016 var första året som Stiernhööksgymnasiet erbjöd självplockning av solrosor med möjlighet att skänka ett bidrag till Majblomman. Det året var hela fältet mellan Stiernhööksgymnasiets huvudbyggnad och riksvägen proppfull med solrosor. Succén var given och en stor summa pengar skänktes till Majblommans lokala avdelning i Rättvik.

Enorma solrosor i år

Andra året blev nästan lika stor succé. Solrosorna var inte lika många. Därefter följde en sommar som var alldeles för torr och en sommar som var alldeles för blöt. Men nu! Solrosorna har stormtrivts och vuxit sig enorma. Stjälkarna är flera centimeter tjocka.

Solrosfältet hittar du längs med riksväg 70 bredvid gångbanan, bredvid agilitybanan, på området mellan Stiernhööksgymnasiet och Bed & Breakfast Fyra Hästar.

Välkomna till solrosfältet. Passa på att ta fina bilder och plocka vackra solrosor!

Text och bild: Jeanett Rousu

Blå himmel och många solrosor på ett fält i närheten av Stiernhööksgymnasiet.

Solrosor vid Stiernhööksgymnasiet. Foto Jeanett Rousu.