2020-06-09

Till dig som vårdnadshavare

Just nu står vi inför en skolavslutning som i år kommer se annorlunda ut. Tidigare år så har Ungdomens hus Wasaborg arrangerat Juni­festivalen för ungdomar som har slutat skolan och vill fira. Detta har ställts in på grund av rådande förbud mot sammankomster över 50 personer.

Christoffer Knapp ”Vuxna på byn”, Fredrik Ollén ordförande BRÅ och Anna Sörlin Larsen föreståndare Ungdomens hus.

Christoffer Knapp ”Vuxna på byn”, Fredrik Ollén ordförande BRÅ och Anna Sörlin Larsen föreståndare Ungdomens hus. Foto: Terese Renbro

Vi vet att skolavslutningskvällen är en stor kväll som ungdomarna vill fira, och vi får just nu signaler om att det kommer bli firande ute på ’’byn’’. Därför vädjar vi till dig som vårdnadshavare att finnas ute bland ungdomarna och agera trygghetsskapande. Att du som vårdnadshavare finns där ute vid ungdoms högtider är viktigt, ta en promenad eller en cykeltur.

Vi från kommunen kommer att finnas där ute under kvällen i form av fritids­ledare. Fritidsgårdsföreståndare Anna Larsen finns att kontakta under hela kvällen (0248-70 388) ifall något händer eller om ni som vårdnadshavare vill ha hjälp.

Vuxna på Byn är en ideell förening som under högtider vanligtvis arrangerar nattvandringar. Men under rådande omständigheter finns inte möjlighet att samla många vuxna på samma plats. Dock kommer representanter från Vuxna på Byn att finnas ute. Vi kommer att ha jackor på oss där det står ’’Vuxna på Byn’’. Tveka inte utan kom gärna fram och prata med oss. Vi har ett tätt samarbete med polisen före, under och efter avslutningen.

Vuxennärvaro ökar tryggheten och minskar risken för att olyckor och brott inträffar. Tillsammans skapar vi en tryggare miljö för ungdomarna i Rättvik.

Hoppas vi ses där ute!

/Fredrik Ollén, Ordförande BRÅ
Anna Larsen, Föreståndare ungdomens hus
Christoffer Knapp, Vuxna på Byn
Anders Modén, Kommunpolis