Rättviks kommun
Rättviks kommun
2018-10-02

Linda blev topp tio i Årets Boendechef 2018

På bilden ses tre personer. Kostchef Anders Frodig, dietist Linnéa Nallgård och enhetschef Linda Sjödén.

Från vänster kostchef Anders Frodig, dietist Linnéa Nallgård och enhetschef Linda Sjödén.

Backåkerns enhetschef Linda Sjödén fick en hedrande åttonde plats vid White Guide Senior-galan i Göteborg. Fler än 200 förskolor, skolor och seniorboenden i hela Sverige har testats det senaste året.

Linda Sjödén har uppmärksammats för sitt fantastiska arbete på Backåkerns servicehus och äldreboende i Boda kyrkby, Rättviks kommun. White Guide har gett ut en fin bok med berättelser om de nominerade. I den kan du läsa om ”Den turbodrivna enhetschefen” Linda som arbetar hårt med olika förbättringar på Backåkern.

Ny måltidsordning

Linda gick i bräschen med projektet att ändra måltidsordningen för de boende. Den nya ”friare” varianten gav positiva effekter och nu genomförs den på alla boenden i Rättviks kommun. När måltiderna spreds över dagen blev resultatet att de äldre fick bättre ork och nattsömn. Personalen fick mer tid till utbildning och kreativiteten i köket ökade.

Mer glädje och fler aktiviteter

Den hyllade enhetschefen Linda har även infört ”välfärdsteknik” för de boende, i syfte att öka deras delaktighet. Dessutom ser hon till att det sker många spännande och glädjande aktiviteter för de boende. Besök av skolbarn, getter och gamla fordon är några exempel.
Anders Frodig, som är Rättviks kommuns kostchef, har många lovord till Linda och personalen på Backåkern.
– Ett fantastiskt arbete som görs på Backåkern! Och nu är Linda en av de tio bästa boendecheferna i landet. Bara att bli nominerad är en stor bedrift, berömmer Anders.

En hedrande nominering

White Guide beskriver sig själva som Nordens ledande guidesystem. White Guide Senior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna.

Med på galan i Göteborg var också Rättviks kommuns dietist Linnéa Nallgård. Hon har en viktig roll i arbetet med att måltiderna ska vara både goda och näringsrika.