Gå till innehåll
Rättviks kommun
Rättviks kommun
2018-10-02

Bästa företagsklimatet för fjärde året i rad!

Av Dalarnas 15 kommuner är Rättvik den kommun som återigen placerar sig högst upp på rankingen för bästa företagsklimat. En hedrande plats 31 bland landets 290 kommuner. Det är en förbättring med 10 placeringar jämfört med 2017.

Rättviks kommuns näringslivschef Helena Back var så klart strålande glad när rankingen presenterades idag.

– Vi är oerhört glada för den fina utvecklingen när det gäller företagsklimatet i Rättviks kommun! Många företag ser oss som en bra kommun att utöva sin verksamhet i. Det är väldigt viktigt att behålla våra företagare i Rättvik och ge dem möjligheten att utvecklas. Men det är också viktigt att få fler företagare att etablera sig i Rättvik, säger Helena.

En stor eloge till våra företagare

– Näringslivet är en fantastiskt viktig del av vårt samhälle och ansvarar bland annat för en stor del av arbetstillfällena. Rättviks företagare är jätteduktiga på att samverka med varandra. De har en mycket positiv inställning överlag känns det som. En stor eloge till våra företagare!

Ranking baserad på flera parametrar

Det är Svenskt Näringsliv som presenterar den årliga rankingen av det lokala företagsklimatet. Svenskt Näringsliv är en svensk arbetsgivarorganisation som företräder privata företag i Sverige. De förklarar själva rankingen så här på sin webbplats.

”Rankingen baseras dels på hur företagen upplever företagsklimatet i sin kommun, men också på ett antal statistiska parametrar som bedöms påverka företagens förutsättningar och kommunens attraktivitet för nyetableringar; till exempel kommunalskatt, nyföretagsamhet och marknadsförsörjning. Kommunerna jämförs sedan med varandra.”

Mer information om rankingen hittar på Svenskt Näringslivs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..